Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

REMA 1000 oppskrifter (75)

Raita

Raita er en indisk spesialitet som mildner og balanserer krydderinnslag i sterk mat.

Raita med sukkererter

En ekstra sprø og god raita – god som tilbehør til krydret mat.

Rajas

Både løk, paprika og chili får en tiltalende sødme av varmebehandlingen. Nydelig tilbehør til fajitas.


Rakfisk

Norsk tradisjonsmat på sitt enkleste og beste! Det er bare å koke poteter, skjære opp fisk, løk og purre – og servere denne forreten med rømme og lefser.

Rakfisk med rødbetsalat

Norsk tradisjonsmat på sitt enkleste og beste! Det er bare å koke poteter, skjære opp fisk, løk og purre – og servere denne forretten med rødbetsalat, rømme og lefser.

Rask bacalao med torsk

I denne bacalao-varianten har lettsaltet torsk erstattet klippfisk. Dermed blir retten både enklere og rimeligere å lage – uten at det går på bekostning av smaken.


Rask lapskaus

Når du vil servere ekte husmannskost, men ikke har all verdens tid, er dette løsningen: Du kjøper ferdig kuttet kjøtt og grønnsaker og koker alt sammen i 15 minutter. Utrolig enkelt og veldig godt!

Raspeball med svineknoke

Raspeball, klubb, kumle, kumpe – kjært barn har mange navn og denne potetbaserte retten har lange tradisjoner over store deler av landet.


Ratatouille

Den franske grønnsaksblandingen er klassisk tilbehør til lam, men smaker også veldig godt til fisk.

Rause Milkshakes

Etter at du har laget denne milkshaken blir milkshakes aldri mer det samme.

Red Curry Chicken

Gaeng pet - spicy, red curry. Hvor sterk denne retten blir, tilpasser du enkelt med mengden av chili. Kokosmelken legger en herlig, søt demper på det fyrige krydderet.


Reinsdyrbiff med kålrotpuré og rosenkål

Reinsdyrkjøtt er en enestående råvare – mørt og smakfullt som det er. Langsom opptining gir best resultat – legg fryst reinsdyrbiff i kjøleskapet kvelden
 før det skal tilberedes.

Reinsdyrstek med kremet rosenkål og champignon

Rudolf er rød på midten. Den herlige reinsdyrsteken blir i hvert fall aller saftigst om du passer godt på kjernetemperaturen og lar kjøttet hvile litt før serveringen.

Reinsdyrstek med syrlig sopp, persillerotchips, eple- og selleripuré og kremet viltsaus med tyttebær

Reinsdyrstek er norsk tradisjonsmat på sitt aller beste. Når du krydrer den med fjellkrydder som einebær og tyttebær, blir smaken enda mer norsk.


Reke- og hummercocktail

Her kommer en gammel klassiker i oppgradert versjon med hummer, mango og hjemmelaget dressing.

Rekekanapéer med avokadosalsa

Den perfekte måten å starte en kveld på! Server dem som velkomstkanapéer eller som en liten forrett.

Ribbesmørbrød med dijonaise

Har du ribbe til overs, er dette det beste du kan bruke den til.


Ribbesmørbrød med rødkål og dijonnaise

Har du ribbe til overs, er dette det beste du kan bruke den til.

Ricotta- og spinattortelloni med soltørkede tomater og løksmør

Ferdiglaget tortelloni blir ikke så mye bedre enn denne! En svært enkel pastarett med smak av middelhavskjøkkenet. Egner seg like godt som forrett og hovedrett.

Riflekjeks

Ekstra gode riflekjeks med sjokoladefyll.


Rio Slider Dogs i tortillas med tomatsalsa

Nå er tortilla inne, ute! Legg pølsene på grillen og miks ferdig salsaen – dette er farlig god fingermat av den sorten hvor du fort kommer ut av tellingen. Ikke glem at magen blir mett før øynene... eller?

Ris og bønner med kylling

Latin-Amerikas mest populære middag! Servert med kylling blir dette nærmest en luksusvariant.

Risgryte med svinebiff og brokkoli

Sødmefull løk og strimlet svinebiff får en eksotisk smak av ingefær og soya i denne gode risgryten.


Risgrøt med frukt og kanelsmør

Advent til det er sagt værsågod! Denne grøtklassikeren er alltid en kjærkommen servering når det nærmer seg jul. I år lager du hele familiens førjulsfavoritt med frukt, og topper med deilig kanelsmør.

Riskrem med bringebærsaus

Den perfekte restedesserten! Koker du ekstra mye risgrøt dagen i forveien så er halve jobben gjort. Med vaniljestang, hakkede mandler og hjemmelaget saus blir dette en garantert suksess!

Risole

Dessertvarianten av risengrynsgrøt! Med aprikos, appelsin, pære, kanel og rosiner vil denne riskremen falle i smak hos både store og små middagsgjester.


Risotto

Slik lager du en klassisk risotto! Nydelig tilbehør til fisk og kjøtt, men kan også serveres som en rett i seg selv.

Risotto Verde

Grønn risotto, risotto verde, er akkurat det navnet antyder – et perfekt akkompagnement til den grønne årstiden.

Risotto med bacon, gulrøtter og persille

Den italienske forrettfavoritten risotto, er også et raskt og godt middagsalternativ som kan lages i mange smaksvarianter – her med sprøstekt bacon og gulrøtter.


Risotto med bakte tomater og fennikel

Hemmeligheten bak en skikkelig god risotto er tålmodighet når du sper inn væsken. Ha i litt om gangen under konstant omrøring – det er dette som gir den deilige, kremete konsistensen.

Risotto med grillet blomkål og brokkoli

Risotto er som en magisk forsterker for gode råvarer – som blomkål og brokkoli for eksempel.

Risotto med kylling og sopp

Denne italienske klassikeren åpner for mange smaksvariasjoner – her lager du den med strimlet kylling og smørstekt sopp.


Risotto med kylling og sopp

De milde smakene av kylling, champignon og ris utfyller hverandre så perfekt at du skjønner hvorfor dette er en klassiker.

Rissalat

Denne rissalaten med smak av kokos og curry kan serveres som tilbehør til det aller meste, men er spesielt god til fisk.

Rissalat med falafel

Server denne smakfulle rissalaten med paprika, aubergine, hvitløk og brokkoli sammen med rykende fersk falafel. Oppskriften er laget av Dyrevernalliansen.


Rissalat med laks

Lun laks, ferdig straks! I denne friske og raske risretten vender du de ferske laksestrimlene i lime og soyasaus før du blander dem sammen med risen – vips, så har du en lettvinn middag som smaker fantastisk!

Ristede kamskjell med brokkoli og nøttesmør

En enkel panering, solsikkeolje og høy varme er hemmeligheten bak den fine, lysebrune stekeskorpen på kamskjellene.

Ristede kamskjell med sellerikrem

Sellerirot og kamskjell er en fantastisk smakskombinasjon!


Ristet steinbit med brokkolisalat

Steinbit biter! Steinbiten har en solid tanngard som fiskerne vet å passe seg for. Brokkoli er bra for mange ting – også for tenner – og sammen er de et perfekt måltid om du vil ha noe ekstra godt å bite i.

Roasted tomato salsa

Ovnsbaking gir både tomat og paprika ekstra god smak. Denne salsaen kan brukes til alle TexMex-retter, og er også nydelig som dipp til maischips.

Roasted tomatosoup

Tomaten, som botanisk sett er en frukt, kom opprinnelig fra Sør-Amerika. Steker du den, er den et suverent utgangspunkt for sauser og supper. Varmen reduserer fuktigheten, slik at den gode tomatsmaken forsterkes.


Romesco saus

Denne paprikabaserte sausen er svært god til saltbakte poteter – og til biff.

Rosemary

En kompleks og annerledes drink med spennende smaker.

Rosmarin knekkebrød

Denne porsjonen med fantastiske knekkebrød holder til en langpanne, lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.


Rotgrønnsaksuppe med kyllingkjøttdeig

En skikkelig høstsuppe med mye smak! Veldig god restemat når du har grønnsaker til overs.

Rotmos

En mild rotmos er med på å runde av den sterke og salte pinnekjøttsmaken. Hvis du ønsker å bruke noe av kokesjyen fra pinnekjøttet i rotmosen, skal du halvere smør- og saltmengden.

Ruccula- og mandelsalat med kyllingklubber

Potent og pepret? Ruccula er i slekt med hodekål, sennep og reddik og er derfor ikke egentlig en salat. Det forklarer derimot hvorfor den har den kraftige, gode kryddersmaken.


Rustikk potetstappe

Potetsalat er nærmeste et måltid i seg selv, og ikke minst perfekt som tilbehør til grillmaten! Her i en rustikk variant.

Råkost med kålrot

Kålroten er full av C-vitaminer og smaker ekstra godt når den blandes med eple, gulrøtter og sitron.

Råkostsalat med eple

Når du blander yoghurt, sennep og eple inn i råkostsalaten, får du en både rikere og friskere smak. Familiens nye salatfavoritt?


Råkostsalat med mandler og rosiner

Knasende godt tilbehør! Her har du en rå siderett med sødme fra rotfrukt og rosiner, syrlighet fra appelsin og et dryss med grovhakkede mandler.

Råmarinert laks med sitrus- og soyasaus

Vi er heldige som har så god tilgang på førsteklasses laks her i landet! Dette er en av de enkleste og beste måtene å servere den på.

Råmarinert laks med sitrusvinaigrette

Denne retten er inspirert av det moderne japanske kjøkkenet. Her får du en intens og spicy fiskecarpaccio med smak av ingefær, chili, sitrus, fiskesaus, sesamfrø, vårløk og koriander.


Råmarinert torsk med ananassalsa

En frisk torskeservering med inspirasjon fra Sør-Amerika. Syren i limesaften setter i gang en prosess som minner om koking, og gjør fisken mør.

Råmarinert torsk med sitrus

Enklere blir det ikke! Denne friske og syrlige torskeretten krever ingen forberedelser og er ferdig på få minutter. Pass på at limejuicen ikke presses over fisken for tidlig – for da blir den tørr.

Råmarinerte beter med appelsin og mynte

Smak betenes råskap! Jo lenger betene ligger i marinaden, desto mykere blir de.


Rød bønne- og linsegryte

En sterk og smakfull vegetargryte som gjør at du aldri savner fisk eller kjøtt. Hemmeligheten er å bruke urter – og chili.

Rød fiskesuppe

En enkel og smakfull middelhavsinspirert fiskesuppe med hvitløk og tomater.

Rød gløgg

Et ekte julebrygg med flotte krydderaromaer. Et godt alkoholfritt alternativ.


Rødbetsalat med cottage cheese

Rødbeter får en dyp og sødmefull smak når de blir bakt i ovn. I denne salaten får de følge av andre søte innslag som pærer og sirup – og mild, syrlig cottage cheese.

Rødkål

Eple, sammen med kanel og nellik gir en ekstra frisk og sursøt rødkål.

Rødkålsalat

En frisk og svært enkel salat som passer spesielt godt til julebrunchen.


Rødvinssaus

En klassisk saus til storfekjøtt og lam.

Røkelaksrulade med estragonolje

Hjemmelaget urtekremost gjør denne lakserulladen til noe helt spesielt. En frisk eplesalat, en syrlig dressing og en fargerik estragonolje skaper en flott helhet.

Røkelakssmørbrød

Denne lette sommermiddagen tar litt tid, men på hjemmebakt focaccia smaker den friske røkelaksmiksen fantastisk – vel verd å vente litt på!


Røkt kjøttpølse med pastinakk- og sellerirotpuré

Den fine røyksmaken av pølsene balanseres mot den milde og myke rotfruktpuréen. Tomatsalsaen setter en ekstra spiss på retten.

Røkt laks med créme fraîche

Her kommer den klassiske kombinasjonen av røkelaks, dill, sitron og crème fraiche i ny utgave. Dette er en av de enkleste forrettene du kan lage.

Røkt laks med lun potetsalat

Herlig vår- og sommermat! Denne enkle retten er som skapt for sen servering på lyse kvelder – men smaker selvsagt like godt uansett middagstid.


Røkt laks med poseposjerte egg

Dette er en ny måte å posjere egg på. Egner seg godt som forrett, men er også nydelig som søndagsfrokost.

Røkt laks med purretortilla

Denne retten passer utmerket som en rask middag, kveldsmat eller forrett. Kombinasjonen av røkt laks, purre og egg gjør den også til en velegnet brunchrett.

Røkt ørretkrem på crostini

En lett og elegant forrett som også kan serveres som kanapéer eller en liten appetittvekker.


Rømmegrøt med spekemat

På rømmen? Litt smør, sukker og kanel. Dette er oppskriften for de aller travleste dagene. Rømmegrøt er ekstra rask tradisjonsmat og med spekeskinke til blir denne julefavoritten komplett.

Rømmegrøt med spekeskinke

Rømmegrøt med spekemat er tradisjonsrik festmat! Du kan kjøpe ferdig rømmegrøt hos REMA 1000 – eller lag den selv. Det er enklere enn mange tror, prøv selv!

Rømmesild

En frisk og eplesyrlig sildevariant. Den fine, hvite fargen gjør at den passer ekstra godt til jul.


Oppskrifter A-Å: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Dra ned i kalender