3 tips til spennende pizzatopping
Tynn, italiensk pizza skal ikke overlesses med fyll. For å beholde sprøheten må man være varsom med hvordan man «bygger» pizzaen. Uansett om du liker rød eller hvit saus på pizzaen, bør du holde deg til et tynt lag.
Tips!
1. Vegetarpizza med snert
Oppskriften holder til 2 personer.
Dette trenger du:
- 1 pakke cherrytomater eller små plommetomater
- 1 pose med mozzarellaball
- 1/2 potte basilikum
- 1 dryss flaksalt (ca 1/3 ts)
- evt: 3-4 skiver spekeskinke
Slik gjør du:
Riv mozzarellaballen med fingrene i en beholder. Tilsett en stor neve med basilikum, både stengel og blader. Tilsett et lite dryss flaksalt. Kjør med stavmikser eller i blender slik at ost og basilikum blandes og osten blir grønn.
Del tomatene i medium store biter.
Kjevl ut pizzadeigen og legg på et lag med basilikumosten. Strø tomater over osten og sett i ovnen på 250 grader, eller tilbered på grillen. Bruk gjerne pizzastein dersom du har det. Stek til osten har smeltet og bunnen er sprø, ca. 8-10 minutter.
Pynt gjerne med basilikumblader.
Vil du ha kjøtt på pizzaen? Legg skiver av spekeskinke på toppen av pizzaen rett før servering.
2. Pizza med biff, blåmuggost-saus og brokkoli
Oppskriften holder til 2 personer.
Tips! Bruk gjerne biffrester og brokkoli fra gårsdagens grillmiddag, så får du brukt opp overflødige rester samtidig!
Dette trenger du:
- 1 boks Blue Cheese Dip
- 1/4 brokkoli
- Salt og pepper
- 1/2 pakke Pampas Entrecôte eller skiver av ferdiggrillet biff (rester fra middag)
- 1 pose mozzarellaball
Slik gjør du:
Kjevl ut pizzadeigen og smør på et lag med Blue Cheese Dip.
Del brokkoli i små buketter og kok dem et par minutter i lettsaltet vann. Sil av og legg dem på pizzaen. (Eller bruk brokkoli fra gårsdagens middag).
Grill entrecoten slik at kjernen fremdeles er rosa. Skjær strimler av biffen og legg dem i en skål. Kvern pepper og dryss over salt. Fordel krydderet på biffstrimlene ved å bruke fingrene eller en skje. Legg strimlene på pizzaen.
Riv mozzarellaosten i biter og fordel over pizzaen.
Legg pizzaen på pizzasteinen og stek på 250 grader til osten har smeltet og bunnen er sprø, ca. 8-10 minutter. Pizzaen kan gjerne tilberedes på grillen.
Tilsett mer av deilig Blue Cheese Dip på toppen av pizzaen ved servering.
3. Pizza med grillede grønnsaker
Oppskriften holder til 2 personer.
Dette trenger du:
- 1/2 spisspaprika
- 1/3 squash
- 2 ss olivenolje
- 1 ts tørket oregano
- Salt og pepper
- 1/2 pakke miniasparges
- 1/3 boks rød Pizzasaus
- 1 neve revet pizzaost
- Evt: Noen skiver chorizo-pølse
Slik gjør du:
Start med å legge hele paprikaen på grillen og la den ligge til skinnet er sort og paprikaen er myk. Ta den av og legg den i en plastboks med lokk på i fem minutter. Etter dette kan du rive av skinnet og skjære paprikaen i fileter. Nå er paprikaen deilig søt og en perfekt topping på pizzaen eller til en tapasrett.
Skjær squash i skiver. Pensle med olje og krydre med salt, pepper og oregano. Legg på grillen noen minutter. Snu skivene når du har fått fine grillstriper.
Legg mini-asparges på grillen og grill noen minutter til du har fått grillstriper.
Kjevl ut pizzadeigen og smør på pizzasaus. Strø et lag med ost over sausen. Dandér paprika, squash og asparges på toppen.
Legg pizzaen på pizzasteinen og stek til osten har smeltet og bunnen er sprø på 250 grader, ca. 8-10 minutter. Pizzaen kan gjerne tilberedes på grillen.
Tips: Vil du ha kjøtt på pizzaen legger du på skiver av chorizo på toppen før steking.
Se flere gode pizzaoppskrifter her:
Lær mer