Studentmat – tips til en sunn og billig hverdag | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Tema og sesong Studentmat – tips til en sunn og billig hverdag
Guide

Studentmat

Her har vi samlet våre beste tips og oppskrifter for deg som er student. Finn inspirasjon og oppskrifter på enkle og billige middager, matpakketips, sparetips eller sunne mellommåltider.

Grove pizzasnurrer

MATPAKKETIPS

Gi matpakken din en smaksrik oppgradering med grove pizzasnurrer! Utforsk den deilige verdenen av ekte revet ost som forvandler dine favorittretter til smaksfulle retter, og prøv vår oppskrift på grove pizzasnurrer – en matpakkefavoritt som både store og små vil elske.

Vær kreativ med restene

En eller to dager i uka bør du spare til restemiddag. Gå igjennom kjøleskap, fryser og kjøkkenskap og vær kreativ med det du finner.
Gratenger, restetaco, tortillapizza, restesalat eller en tilfeldig tapas er noe av det du kan lage. Et enkelt grep for å kutte i matbudsjettet og kaste mindre mat.

Få en næringsrik start på dagen

Dårlig tid om morgenen kan få hvem som helst til å glemme frokosten. Med litt planlegging sikrer du en god start på dagen og nok energi til å holde både humør og konsentrasjon oppe.

Velg billigste alternativ i butikken

Et godt sparetips er å velge billigste merke når du handler. Disse er ofte laget av samme produsent som merkevarene og har vel så god kvalitet, men til en lavere pris.
REMA 1000s billigmerke «PRIMA» er i tillegg ofte med lavere salt- og sukkernivå – og selvsagt fri for palmeolje.

Ta med kaffe hjemmefra

Prøv denne iskaffen med hjemmelaget karamellsirup med vaniljestang. Med kaffe på termosen slipper du å bruke penger på dyr kaffe på hjørnet.

Ha en eller flere kjøttfrie dager

De fleste av oss har godt av å spise mer grønnsaker. Mange mener også at å spise mindre kjøtt fører til at du sparer penger, samtidig som du lever litt mer miljøvennlig.
Prøv plantebaserte produkter som du finner hos REMA 1000, som Beyond Meat, Like Meat eller Hälsans Kök, eller prøv deg på en hjemmelaget oppskrift.

Velg sunne mellommåltider

Mellommåltider er en fin måte å holde blodsukkeret stabilt igjennom dagen. Her får du syv tips til sunnere alternativer på mellommåltider.