Pizza salame | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Pizza salame

4.0 i snitt
Pizza salame
Prøv denne pizzaen med salami, oliven og rødløk. Hev deigen i kjøleskap over natten for ekstra smak eller på benken dersom du har dårlig tid.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzabunn

2 ts
Tørrgjær
2.5 dl
Lunkent vann
2.5 dl
Kaldt vann
2 ts
Honning (eventuelt sukker)
17 gr
Salt
2 ss
Olivenolje
700 gr
Hvetemel

Tomatsaus

1 boks
Hermetiske hakkede tomater
1 fedd
Hvitløk
1 ts
Tørket oregano (valgfritt)
1 klype
Finhakket basilikum (valgfritt)
1 ss
Olivenolje
0.8 ts
Salt

Pizzatopping

2 stk
Revet mozzarella
1 stk
Rødløk i tynne skiver
1 pk
Salami fra Kolonihagen
15 stk
Oliven Kalamata
2 klype
Oregano

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Pizzabunn: Rør gjær og lunkent vann sammen i en bolle til gjæren løser seg opp.

  Ha det kalde vannet, honning (eventuelt sukker), salt og olivenolje i en annen bolle. Rør til alt er godt oppløst i vannet.

  I en kjøkkenmaskin med eltekrok: Ha i mel og deretter begge blandingene. Kjør på laveste hastighet til alt er godt blandet sammen. Fortsett på lav hastighet til deigen er glatt og ikke for klissete. Det tar ca. 5–6 minutter. Dryss litt mel på en arbeidsbenk og hvelv ut deigen. Elt deigen noen minutter for hånd.

 2. Trinn 2

  Pizzabunn: Smør en bolle med litt olivenolje og legg deigen i med skjøten ned. Dekk til med plastfolie og hev i kjøleskapet natten over.

 3. Trinn 3

  Når deigen er ferdighevet: Ta ut av kjøleskapet. Del deigen i 5 emner og rull hvert emne til en ball. La deigballene etterheve i 2 timer på kjøkkenbenken dekket med plastfolie.

 4. Trinn 4

  Mens deigen etterhever lager du rød pizzasaus. Bland ingrediensene sammen. Om du liker sausen enda jevnere kan du bruke en stavmikser. Dekk til og la stå i kjøleskapet 1–2 timer slik at smakene får satt seg litt. Det du eventuelt ikke bruker, kan du fryse ned.

 5. Trinn 5

  Forvarm ovnen til 250°C. Kjevle ut pizzabunner. Legg på tomatsaus. Dryss over revet mozzarella. Legg på salamiskiver, oliven og tynne skiver med rødløk. Dryss litt oregano over. Stek pizzaen til den er gyllen.

TIPS

Rød pizzasaus: Man kan friske opp sausen ved å ha i litt sitronsaft, for så å balansere med litt sukker.

Raskere heving: Øk gjærmengden til en pakke tørrgjær. Hev til dobbel størrelse på kjøkkenbenken, slå ned deigen, del i emner og la hvile i ca. 20 minutter før du kjevler ut til pizzabunner.