Pizza på grillen | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Pizza på grillen

4.2 i snitt
Pizza på grillen
Pizza på grillen har blitt en superpopulær måte å lage pizza på. Med pizzastein får du en crispy og tynn bunn. Her er det bare å velge favorittopping og invitere venner og familie til pizza.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzadeig

20 gr
Gjær
465 gr
Finbakstmel
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
1 ts
Salt
0.5 dl
Olivenolje
2 ss
Olivenolje

Tomatsaus

1 stk
Løk, finhakket
3 fedd
Hvitløk, finhakket
2 ss
Olje til steking
1 ts
Timian
1 ss
Oregano
1 ss
Basilikum
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
1 klype
Pepper

Topping

300 gr
Ost, revet
200 gr
Valgfri topping (som pepperoni, salami, chorizo, skinke, oliven eller grønnsaker)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag pizzadeig. Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Kna deigen i rundt 10 min. til en smidig deig. Hell over olivenolje og ha plastfolie over bollen. Sett deigen til heving. La heve i ca. 1,5 time. Slå deigen sammen og del i fire emner. Rull til fire boller og la heve enda 1 time under plastfolie.

  2. Trinn 2

    Lag tomatsaus. Fres løk og hvitløk i olje og ha i urter. Tilsett boksen med hakkede tomater og kok opp. La sausen koke i 5 min. til den tykner litt. Smakes til med sukker, salt og pepper. Avkjøles.

  3. Trinn 3

    Legg en pizzastein på grillen og fyr på høy varme. Pizzasteinen bør ligge i minimum 20 min. for å få høy nok temperatur.

  4. Trinn 4

    Kjevle ut pizzaemnene til ca 1/2 cm tykkelse. Smør over et tynt lag med tomatsaus. Dryss over revet ost og legg på toppingen (f.eks pepperoni, skinke, bacon, løk, oliven eller andre ting du liker på din pizza).

  5. Trinn 5

    Stek pizzaen på høy varme med lokket på i ca. 3–5 min. til osten har smeltet og bunnen begynner å brunes skikkelig.