Pizza på grillen
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag pizzadeig. Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Kna deigen i rundt 10 min. til en smidig deig. Hell over olivenolje og ha plastfolie over bollen. Sett deigen til heving. La heve i ca. 1,5 time. Slå deigen sammen og del i fire emner. Rull til fire boller og la heve enda 1 time under plastfolie.
-
Trinn 2
Lag tomatsaus. Fres løk og hvitløk i olje og ha i urter. Tilsett boksen med hakkede tomater og kok opp. La sausen koke i 5 min. til den tykner litt. Smakes til med sukker, salt og pepper. Avkjøles.
-
Trinn 3
Legg en pizzastein på grillen og fyr på høy varme. Pizzasteinen bør ligge i minimum 20 min. for å få høy nok temperatur.
-
Trinn 4
Kjevle ut pizzaemnene til ca 1/2 cm tykkelse. Smør over et tynt lag med tomatsaus. Dryss over revet ost og legg på toppingen (f.eks pepperoni, skinke, bacon, løk, oliven eller andre ting du liker på din pizza).
-
Trinn 5
Stek pizzaen på høy varme med lokket på i ca. 3–5 min. til osten har smeltet og bunnen begynner å brunes skikkelig.