Pizza på grillen

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Pizzadeig: Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel.
Kna deigen i rundt 10 minutter til en smidig deig. Dryss over olivenolje og sett deigen til heving med plastfilm.
La heve i ca. 1,5 timer.
Slå deigen sammen og del i 4 emner. Rull til fire boller og la heve enda en time under plastfilm.
Trinn 2
Tomatsaus: Fres løk og hvitløk i oljen og ha i hakkede urter.
Tilsett boksen med hakkede tomater og kok opp. La sausen koke i fem minutter til den tykner litt.
Smakes til med sukker, salt og pepper. Avkjøles.
Trinn 3
Legg en pizzastein på grillen fyr på på høy varme. Pizzasteinen bør ligge i minimum 20 minutter for å få høy nok temperatur.
Trinn 4
Kjevle ut pizzaemnene til ca ½ cm tykkelse. Bre over et tynt lag med tomatsaus. Dryss over revet ost og legg på toppingen du liker.
Tips! Om du ikke har pizzaspade til å flytte pizzaen til den varme steinen, kan du kjevle ut deigen på en rund bit med bakepapir. Det vil brenne seg litt, men det brente fjernes ved servering.
Trinn 5
Stek pizzaen på høy varme med lokket på i ca. 3–5 minutter til osten har smeltet og bunnen begynner å brunes skikkelig.
Server med ruccola, litt flaksalt og et dryss med god olivenolje!