Pizza på grillen | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Pizza på grillen

4.4 i snitt
Tidsbruk 210 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
18 ingredienser
81 planlagt
Pizza på grillen
Pizza på grillen har blitt en superpopulær måte å lage pizza på. Med pizzastein får du en crispy og tynn bunn. Her er det bare å velge favorittopping og invitere venner og familie til pizza.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzadeig

20 gr
Gjær
465 gr
Finbakstmel
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
1 ts
Salt
0.5 dl
Olivenolje
2 ss
Olivenolje

Tomatsaus

1 stk
Løk, finhakket
3 fedd
Hvitløk, finhakket
2 ss
Olje til steking
1 ts
Timian
1 ss
Oregano
1 ss
Basilikum
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
1 klype
Pepper

Topping

300 gr
Ost, revet
200 gr
Valgfri topping (som pepperoni, salami, chorizo, skinke, oliven eller grønnsaker)

Slik gjør du

Trinn 1

Lag pizzadeig. Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Kna deigen i rundt 10 min. til en smidig deig. Hell over olivenolje og ha plastfolie over bollen. Sett deigen til heving. La heve i ca. 1,5 time. Slå deigen sammen og del i fire emner. Rull til fire boller og la heve enda 1 time under plastfolie.

Trinn 2

Lag tomatsaus. Fres løk og hvitløk i olje og ha i urter. Tilsett boksen med hakkede tomater og kok opp. La sausen koke i 5 min. til den tykner litt. Smakes til med sukker, salt og pepper. Avkjøles.

Trinn 3

Legg en pizzastein på grillen og fyr på høy varme. Pizzasteinen bør ligge i minimum 20 min. for å få høy nok temperatur.

Trinn 4

Kjevle ut pizzaemnene til ca 1/2 cm tykkelse. Smør over et tynt lag med tomatsaus. Dryss over revet ost og legg på toppingen (f.eks pepperoni, skinke, bacon, løk, oliven eller andre ting du liker på din pizza).

Trinn 5

Stek pizzaen på høy varme med lokket på i ca. 3–5 min. til osten har smeltet og bunnen begynner å brunes skikkelig.