Hopp til innhold

Pizza på grillen

4.2 i snitt
Tidsbruk 210 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
17 ingredienser
81 planlagt
Pizza på grillen
Pizza på grillen har blitt en superpopulær måte å lage pizza på. Med pizzastein får du en crispy og tynn bunn. Her er det bare å velge favorittopping og invitere venner og familie til BBQ-pizza.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

20 gr
Gjær
460 gr
Finbakstmel
2 ss
Olivenolje
0.5 dl
Olivenolje
1 stk
Finhakket løk
3 fedd
Finhakkede hvitløk
1 ts
Timian
1 ss
Oregano
1 ss
Basilikum
1 boks
Hakkede tomater
300 gr
Revet ost
200 gr
Skinke, pepperoni, spekeskinke, bacon eller det du liker på din pizza.
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
1 ts
Salt
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzadeig: Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel.

Kna deigen i rundt 10 minutter til en smidig deig. Dryss over olivenolje og sett deigen til heving med plastfilm.

La heve i ca. 1,5 timer.

Slå deigen sammen og del i 4 emner. Rull til fire boller og la heve enda en time under plastfilm.

Trinn 2

Tomatsaus: Fres løk og hvitløk i oljen og ha i hakkede urter.

Tilsett boksen med hakkede tomater og kok opp. La sausen koke i fem minutter til den tykner litt.

Smakes til med sukker, salt og pepper. Avkjøles.

Trinn 3

Legg en pizzastein på grillen fyr på på høy varme. Pizzasteinen bør ligge i minimum 20 minutter for å få høy nok temperatur.

Trinn 4

Kjevle ut pizzaemnene til ca ½ cm tykkelse. Bre over et tynt lag med tomatsaus. Dryss over revet ost og legg på toppingen du liker.

Tips! Om du ikke har pizzaspade til å flytte pizzaen til den varme steinen, kan du kjevle ut deigen på en rund bit med bakepapir. Det vil brenne seg litt, men det brente fjernes ved servering.

Trinn 5

Stek pizzaen på høy varme med lokket på i ca. 3–5 minutter til osten har smeltet og bunnen begynner å brunes skikkelig.

Server med ruccola, litt flaksalt og et dryss med god olivenolje!