Pizza Crudo | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Pizza Crudo

4.3 i snitt
Pizza Crudo
Mange pizzaelskeres favoritt – Pizza Crudo – toppet med tynne skiver Prosciutto Crudo (italiensk spekeskinke) og frisk ruccula. Selv om pizzaen kommer med tomater, kan den gjerne lages som en pizza bianca, dvs. med hvit pizzasaus.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Italiensk pizzadeig

1 kg
Tipo 0 mel eller vanlig hvetemel
1 pose
Tørrgjær
1 ts
Salt
6 dl
Vann
2 ss
Olivenolje

Topping

1 pk
Prosciutto Crudo fra Parma
1 neve
Ruccula
30 gr
Ristede pinjekjerner
1 klype
Nykvernet pepper
3 ss
Extra Virgin olivenolje

Saus

1 boks
The Taste Lab Originale pizzasaus

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Ha de tørre ingrediensene i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett resten av vannet og kjør videre på middels hastighet i 5-6 minutter til du har en smidig deig.

 2. Trinn 2

  Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer. Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter og kjevle ut.

 3. Trinn 3

  (Deig du ikke bruker kan lagres i kjøleskapet i opptil 3 døgn. De vil da trenge et par timer for å nå romtemperatur og må heve til dobbel størrelse.)

 4. Trinn 4

  Fordel pizzasausen jevnt på pizzabunnen og Fordel osten jevnt utover pizzaen før steking.

 5. Trinn 5

  Pizza stekes på 250 °C (eller ovnens makstemperatur) til bunnen er gyllenbrun og osten bobler. Bruk gjerne pizzastein. Ta pizzaen ut av ovnen, topp Prosciutto Crudo, ruccula, Extra Virgin olivenolje,ristede pinjekjerner, nykvernet pepper (All topping has på umiddelbart etter at pizzaen er tatt ut av ovnen.)