Pizza margherita | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Pizza margherita

3.5 i snitt
Pizza margherita
Den klassiske pizzaen som alle kjenner til. Beregn god tid da deigen til en herlig pizza margherita skal stå i kjøleskapet over natten. Har du dårlig tid kan du tilsette mer gjær og lunkent vann.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzabunn

2 ts
Tørrgjær
2.5 dl
Lunkent vann
2.5 dl
Kaldt vann
2 ts
Honning (eventuelt sukker)
17 gr
Salt
2 ss
Olivenolje
700 gr
Hvetemel

Tomatsaus

1 boks
Hermetisk hakkede tomater
1 fedd
Hvitløk (finhakket eller revet)
1 ts
Tørket oregano (valgfritt)
0.5 klype
Finhakket basilikum (valgfritt)
1 ss
Olivenolje
0.8 ts
Salt

Pizzatopping

2 stk
Fersk mozzarella
1 neve
Basilikum (legges på før den går i ovnen)
1 ss
Olivenolje (dryppes på før den går i ovnen)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pizzabunn: Rør gjær og lunkent vann sammen i en bolle til gjæren løser seg opp.

    Ha det kalde vannet, honning (eventuelt sukker), salt og olivenolje i en annen bolle. Rør til alt er oppløst.

    I en kjøkkenmaskin med eltekrok: Ha i mel og begge blandingene. Kjør på laveste hastighet til alt er godt blandet sammen. Fortsett på lav hastighet til deigen er glatt og ikke for klissete. Det tar ca. 5–6 minutter. Dryss litt mel på en arbeidsbenk og hvelv ut deigen. Elt deigen noen minutter for hånd.

  2. Trinn 2

    Pizzabunn: Smør en bolle med litt olivenolje og legg deigen i med skjøten ned. Dekk til med plastfolie og hev i kjøleskapet natten over.

  3. Trinn 3

    Når deigen er ferdighevet: Ta ut av kjøleskapet. Del deigen i 5 emner og rull hvert emne til en ball. La deigballene etterheve i 2 timer på kjøkkenbenken dekket med plastfolie.

  4. Trinn 4

    Mens deigen etterhever lager du pizzasaus: Bland ingrediensene sammen. Om du liker sausen enda jevnere kan du bruke en stavmikser. Dekk til og la stå i kjøleskapet en time eller to slik at smakene får satt seg. Det du eventuelt ikke bruker, kan du fryse ned.

  5. Trinn 5

    Forvarm ovnen til 250°C. Kjevle ut til pizzabunner. Legg på mozzarella, basilikum og dryss over olivenolje. Stek pizzaen til den er gylden.

TIPS

Rød pizzasaus: Man kan «friske opp» sausen ved å ha i litt sitronsaft, for så å balansere det ut med litt sukker.

Raskere heving: Øk gjærmengden til en pakke tørrgjær. Hev til dobbel størrelse på kjøkkenbenken, slå ned deigen, del i emner og la hvile i ca. 20 minutter før du kjevler ut til pizzabunner.