Hopp til innhold

Amerikansk pizza med biff og salami

3.3 i snitt
Tidsbruk 100 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
551 planlagt
Amerikansk pizza med biff og salami

Amerikansk pan pizza er langt fra italiensk pizza. Bunnen er tykk og pizzaen er overlesset av deilig fyll.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzadeig

0.5 pose
Tørrgjær
2 ts
Sukker
1.5 ts
Fint salt
350 ml
Lunkent vann
600 gr
Hvetemel + mer til utkjevling
3 ss
Nøytral olje til smøring av form

Fyll

5 ss
Pizzasaus
12 skive
Salami
200 gr
Ytrefilet av storfe
6 stk
Jalapenos (ringer)
250 gr
Ost

Slik gjør du

Trinn 1

Ha gjær, sukker og salt i en bakebolle. Hell over vann og rør. La stå i 5 minutter før du begynner å spe med mel under omrøring. Elt deigen godt i cirka 10 minutter, og sett den tildekket på et lunt sted i cirka 1 time, eller til deigen har hevet til det dobbelte.

Trinn 2

Forvarm ovnen til 220 grader. Bruk en rund form på cirka 23 cm. Smør med olje. Press deigen ned i formen og sørg for å beholde en tykk kant.

Trinn 3

Skjær biff i strimler og stek i pannen til det nesten er gjennomstekt. Salt og pepre kjøttet. Skjær salami i tykke strimler.

Trinn 4

Smør pizzasaus på pizzaen, men hold kanten fri for saus. Fordel salami, oksekjøtt og jalapeños på pizzaen. Strø ost over.

Trinn 5

Sett pizzaen i ovnen og stek på 220 grader. Stek i cirka 15 minutter til pizzadeigen er gjennomstekt og osten er gyllen.