Hjemmelaget blomkålsuppe

Ingenting er så godt som hjemmelaget blomkålsuppe! Den milde, gode blomkålsmaken likes av de aller fleste – også småfolk som ellers ikke er så glad i grønnsaker.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
Trinn 1
Finhakk sjalottløk og la den surre i litt smør i en gryte til det er blankt. Tilsett blomkål delt i små buketter, grønnsaksbuljong og matfløte. La det småkoke til blomkålen er mør, ca. 20 min.
Trinn 2
Behold noen hele blomkålbuketter, og kjør resten til en jevn puré med stavmikser. Tilsett de hele blomkålbukettene. Smak til med salt og nykvernet pepper, og server med godt brød til.
Topp suppen med for eksempel parmesan, sprøstekt bacon, hakket vårløk og hakket persille. Lag gjerne sprø krutonger av brød du har liggende.
Prøv også