Hjemmelaget blomkålsuppe
Ingenting er så godt som hjemmelaget blomkålsuppe! Den milde, gode blomkålsmaken likes av de aller fleste – også småfolk som ellers ikke er så glad i grønnsaker.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Finhakk sjalottløk og la den surre i litt smør i en gryte til det er blankt. Tilsett blomkål delt i små buketter, grønnsaksbuljong og matfløte. La det småkoke til blomkålen er mør, ca. 20 min.
-
Trinn 2
Behold noen hele blomkålbuketter, og kjør resten til en jevn puré med stavmikser. Tilsett de hele blomkålbukettene. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Serveringstips: Godt brød og hakket persille.
Topp evt. suppen med parmesan, sprøstekt bacon, hakket vårløk eller andre rester. Lag gjerne sprø krutonger av brød du har liggende.
Prøv også