Hopp til innhold

Hjemmelaget blomkålsuppe

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
1 146 planlagt
Hjemmelaget blomkålsuppe

Den milde, gode blomkålsmaken likes av de aller fleste – også småfolk som ellers ikke er så glad i grønnsaker.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Blomkålsuppe

2 stk
Blomkål
3 stk
Sjalottløk
3 dl
Matfløte
2 ss
Smør
9 dl
Grønnsaksbuljong
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Server med

0.5 stk
Loff

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk sjalottløk og la den surre i litt smør i en gryte til det er blankt. Tilsett blomkål delt i små buketter, grønnsaksbuljong og matfløte. La det småkoke til blomkålen er mør, ca. 20 min.

Trinn 2

Behold noen hele blomkålbuketter, og kjør resten til en jevn puré med stavmikser. Tilsett de hele blomkålbukettene. Smak til med salt og nykvernet pepper, og server med godt brød til.

Topp suppen med for eksempel parmesan, sprøstekt bacon, hakket vårløk og hakket persille. Lag gjerne sprø krutonger av brød du har liggende.