Good Soup | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Good Soup

3.5 i snitt
Good Soup
Denne måten å spise tomatsuppe på har gått som en farsott på TikTok i flere år nå, og går visst aldri av moten. Prøv selv, og forstå hvorfor!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Cherrytomater
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
1 ts
Olivenolje
4 ts
Timian, tørket
1 stk
Stilk selleri
1 ss
Tomatpure
5 dl
Kyllingkraft
1 dl
Kremfløte
8 skive
Grovt brød
8 skive
Gulost
1 neve
Vesterhavsost, finrevet, til topping
1 ss
Smør, til steking
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Sett stekeovnen på 200 grader med over- og undervarme. Kutt av toppen av hvitløken slik at feddene synes litt, og grovhakk løken.

 2. Trinn 2

  Ha tomatene på et stekebrett sammen med hvitløken, løken, tørket timian og masse olivenolje. Stek grønnsakene i ovnen til de er gyllne og nesten litt brent.

 3. Trinn 3

  I en liten suppekjele ha i 1 ss olivenolje, finhakket stangselleri og tomatpureen. Stek i 2 min på medium varme til sellerien er myk. Ha de stekte grønnsakene over i kjelen og skvis ut de myke hvitløksfeddene fra den bakte hvitløken.

 4. Trinn 4

  Ha i kyllingbuljongen og stavmiks alt til en glatt suppe, og sett suppen på medium varme slik at den blir rykende varm til du skal spise.

 5. Trinn 5

  Skjær brødet i skiver, ha på osteskivene, litt av Vesterhavsosten og lag dobbeltskiver. Smelt smøret i en stor stekepanne på medium/lav varme og stek toastene 4 min på hver side eller til de er gylne og osten er smeltet.

 6. Trinn 6

  Server suppa i en liten skål og dypp toasten.

Tips

Bytt ut kyllingkraften med grønnsaksbuljong så har du en vegetarmiddag.