Hopp til innhold

Fyldig potetsuppe med sprø skinke

5.0 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
614 planlagt
Fyldig potetsuppe med sprø skinke

Skinken har blitt fullstendig sprø! Ingen grunn til panikk, det betyr bare at denne fyldige og varme vintersuppen straks er ferdig smaksatt og serveringsklar. Vel bekomme!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Purre
600 gr
Poteter, løsvekt
2 dl
Seterrømme, Tine
0.5 ts
Kajennepepper tørr, Toro
70 gr
Parmaskinke, 70 g, Tanzi
2 ss
Gressløk, liten potte
2 ss
Smør normalsaltet, Tine
1 l
Grønnsaksbuljong (NB! Noen buljongtyper inneholder gluten)

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 190°C. Ha smør i en vid kasserolle. Tilsett vasket og skivet purre og la den bli myk.

Trinn 2

Ha i potet i terninger og buljong. Kok opp og kok til potetene er møre. Ta ut halvparten av potetene og sett de til side.

Trinn 3

Kjør resten glatt med en stavmikser sammen med rømme og kajennepepper. Vend inn resten av potetene og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Legg skinken på bakepapir og sett i stekeovn i ca. 8 minutter til de er sprø. Avkjøles litt og knuses lett. Strø sprø skinke og gressløk på toppen av suppen.