Hopp til innhold

Hjemmelaget tomatsuppe

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
1 545 planlagt
Hjemmelaget tomatsuppe

Å lage tomatsuppe fra bunnen av er enklere enn mange tror. Og smaken blir mer intens og friskere. Prøv selv!

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

6 stk
Egg
1 stk
Løk
2 fedd
Finhakket hvitløk
1 ts
Timian, tørket
2 boks
Hakkede tomater
1 ts
Basilikum, tørket
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 dl
Crème fraîche
1 pk
Kjøttpølse, skinnfri
80 gr
Makaroni
2 ss
Olivenolje
4 dl
Vann
0.5 ss
Sukker
0.5 ts
Salt
0.3 ts
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok egg i 8 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.

Trinn 2

Ha i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.

Trinn 3

Fres finhakket løk, hvitløk og timian myk og blank i en kjele med litt olje.

Trinn 4

Kutt pølser i terninger.

Trinn 5

Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett basilikum og smak til med salt og pepper.

Trinn 6

Pølseterninger varmes i suppen i to minutter og ved servering deles eggene i to og anrettes i suppetallerken med en skje crème fraîche.

Tips

Det er godt med hjemmelagde brødkrutonger som et sprøtt innslag i suppen.