Hjemmelaget tomatsuppe

Å lage tomatsuppe fra bunnen av er enklere enn mange tror. Denne oppskriften på nydelig hjemmelaget tomatsuppe er kjapp og enkel å lage. Med pølsebiter og egg passer den også godt som hverdagsmat for de små!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
Trinn 1
Kok egg i 8 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.
Trinn 2
Fres finhakket løk, hvitløk og timian myk og blank i en kjele med litt olje.
Trinn 3
Ha i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Trinn 4
Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett basilikum og smak til med salt og pepper.
Trinn 5
Kutt pølser i terninger.
Trinn 6
Pølseterninger varmes i suppen i to minutter og ved servering deles eggene i to og anrettes i suppetallerken med en skje crème fraîche.
Tips
Det er godt med hjemmelagde brødkrutonger som et sprøtt innslag i suppen.