Hopp til innhold

Linsesuppe med kikerter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
18 ingredienser
217 planlagt
Linsesuppe med kikerter

Rask og smakfull linsesuppe med ovnsbakte kikerter og koriander. Her får du rene og sunne råvarer som passer perfekt i en hektisk hverdag. Server også gjerne med litt ekstra godt brød!

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Gul løk
2 fedd
Hvitløk
2 kartong
Kokte linser i pakke
2 terning
Grønnsaksbuljong
2 dl
Kokosmelk
1 stk
Lime
1 neve
Koriander
1 ss
Karri
2 ss
Solsikkeolje
8 dl
Vann
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Urtebakte kikerter

2 kartong
Kokte kikerter
2 ss
Olivenolje
1 ss
Timian
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Hakk løk og hvitløk. Fres i solsikkeolje med karri i en stekepanne eller en god kjele.

Tilsett kokte linser og kraft fra pakkene. Ha i vann, buljongterninger og kokosmelk.

La småkoke i ca. 5 minutter.

Trinn 2

Kjør suppen glatt med stavmikser. Vær forsiktig med kokvarm væske som kan sprute.

Smak til med salt, pepper og limesaft.

Trinn 3

For å lage ovnsbakte kikerter: Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.

Sil av kraften på kikertene. Ha over på et stekebrett med bakepapir og vend inn finhakket timian, hvitløk, chili og salt. Spre kikkertene utover så de ikke ligger for tett.

Stek i ca. 10 minutter. Følg med på fargen.

Trinn 4

Server suppen med varme kikerter og frisk koriander.

Tips

Juster tykkelsen på suppen med vann. Suppen kan også fint serveres som en forrett. Ha også litt ekstra godt brød til dersom du trenger litt mer mat.