Linsesuppe med kikerter
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Hakk løk og hvitløk. Fres i solsikkeolje med karri i en stekepanne eller en god kjele.
Tilsett kokte linser og kraft fra pakkene. Ha i vann, buljongterninger og kokosmelk.
La småkoke i ca. 5 minutter.
-
Trinn 2
Kjør suppen glatt med stavmikser. Vær forsiktig med kokvarm væske som kan sprute.
Smak til med salt, pepper og limesaft.
-
Trinn 3
For å lage ovnsbakte kikerter: Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.
Sil av kraften på kikertene. Ha over på et stekebrett med bakepapir og vend inn finhakket timian, hvitløk, chili og salt. Spre kikkertene utover så de ikke ligger for tett.
Stek i ca. 10 minutter. Følg med på fargen.
-
Trinn 4
Server suppen med varme kikerter og frisk koriander.
Tips
Juster tykkelsen på suppen med vann. Suppen kan også fint serveres som en forrett. Ha også litt ekstra godt brød til dersom du trenger litt mer mat.