Grønnsaksgryte med kikerter og urter

Grønnsaksgryte med kikerter og urter er en deilig vegetargryte som metter. Grønnsaker, kikerter og aromatiske urter gir god smak til gryten.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Del og finhakk løken. Skrell grønnsakene og del i små terninger (1 x 1 cm). Potetene kan kuttes i større biter. Finhakk hvitløk.
Trinn 2
Ha olivenolje i en gryte. Varm opp. Tilsett løk og fres under omrøring i noen minutter. Tilsett resten av grønnsakene, timian og laurbærblad. La surre på medium varme i 5 minutter. Hell over tomater og kok opp. Tilsett grønnsaksbuljong.
Trinn 3
Sett på lokk og la gryten småputre i 30 min. Ta av lokket og smak til med salt og pepper. La stå på medium varme til grønnsakene er møre. Hell på avsilte kikerter og la koke et par minutter.
Trinn 4
Server gjerne gryten med godt brød til.