Hopp til innhold

Indisk linsegryte med grønnsaker

4.9 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
24 ingredienser
301 planlagt
Indisk linsegryte med grønnsaker

Lag en enkel og supergod indisk linsegryte med grønnsaker og raita. Belgfruktene metter godt og er perfekte å bruke i denne vegetarretten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
6 stk
Gulrøtter
1 stk
Stor potet
2 stk
Laurbærblad
2 stk
Store tomater
2 boks
Røde, økologiske linser
1 boks
Kokte kikerter
1 ss
Malt paprika / evt. malt chili
1 ts
Malt spisskummen
1 ss
Garam Masala
1 ss
Fersk ingefær
2 fedd
Hvitløk
1 boks
Kokosmelk
3 ss
Nøytral olje
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Flytende honning eller agavesirup
3 ss
Smør

Raita

2 ss
Frisk koriander
1 stk
Agurk
1 dl
Yoghurt naturell
0.3 ss
Malt spisskummen
1 ts
Sitronsaft
1 ts
Flaksalt
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell poteten og skjær i små terninger. Skrell gulrøtter og del en av dem i små terninger. Resten av gulrøttene skjæres i staver.

Trinn 2

Varm en panne med smør. Legg gulrøttene i pannen (kun de i staver) og hell på 1 dl vann. Kok opp under lokk og la småkoke i 15 min. Ta av lokket og ha i honning/sirup. Kok inn væsken til gulrøttene glinser og er møre. Salt lett. Sett til side og hold varmt under folie.

Trinn 3

Tilsett olje og løk i en kjele. Mykne på medium varme. Tilsett finhakket hvitløk, finrevet ingefær, potet og gulrøtter i terninger. Hakk tomater og bland inn, sammen med krydder og laurbærblader. Kok opp og tilsett kokosmelk.

Trinn 4

Sil av linser og kikerter. Ha i gryten og la alt småputre i 20 min. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Lag raita: Riv agurk og press ut overflødig vann. Bland med resten av ingrediensene. Smak til med sitronsaft.

Trinn 6

Legg linsegryten i en skål og ha glaserte gulrøtter på toppen – med en klatt raita. Server gjerne med ris og naan.

TIPS!

Du kan spice opp linsestuingen så mye du ønsker, men i utgangspunktet er dette en mild rett.