Indisk linsegryte med grønnsaker

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell poteten og skjær i små terninger. Skrell gulrøtter og del en av dem i små terninger. Resten av gulrøttene skjæres i staver.
-
Trinn 2
Varm en panne med smør. Legg gulrøttene i pannen (kun de i staver) og hell på 1 dl vann. Kok opp under lokk og la småkoke i 15 min. Ta av lokket og ha i honning/sirup. Kok inn væsken til gulrøttene glinser og er møre. Salt lett. Sett til side og hold varmt under folie.
-
Trinn 3
Tilsett olje og løk i en kjele. Mykne på medium varme. Tilsett finhakket hvitløk, finrevet ingefær, potet og gulrøtter i terninger. Hakk tomater og bland inn, sammen med krydder og laurbærblader. Kok opp og tilsett kokosmelk.
-
Trinn 4
Sil av linser og kikerter. Ha i gryten og la alt småputre i 20 min. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 5
Lag raita: Riv agurk og press ut overflødig vann. Bland med resten av ingrediensene. Smak til med sitronsaft.
-
Trinn 6
Legg linsegryten i en skål og ha glaserte gulrøtter på toppen – med en klatt raita. Server gjerne med ris og naan.
TIPS!
Du kan spice opp linsestuingen så mye du ønsker, men i utgangspunktet er dette en mild rett.