Hopp til innhold

Indisk kylling med curry og hvitløk

4.8 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
410 planlagt
Indisk kylling med curry og hvitløk

Det aller beste tar gjerne litt tid – forbereder du denne retten på morgenen, har du en smaksbombe i vente ved middagstider. Marinaden kan du lage akkurat så spicy du vil – en ny familiefavoritt?

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Kyllingfilet 600 g, Solvinge
3 stk
Grønn chili
1 dl
Yoghurt naturell Tine
0.5 potte
Koriander
4 dl
Middagsris REMA 1000
2 ss
Hvitvinseddik
4 fedd
Hvitløk
1 ss
Garam Masala

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt kyllingen i store biter. Legg dem i en bolle. Tilsett salt (ca 1 ts pr 600 g kylling) og eddik. Bland godt og la det marinere i 20 minutter. Ta opp kyllingbitene.

Trinn 2

Kjør chili, hvitløk, garam masala og koriander til en jevn, grønn blanding i en food processor og bland det godt med yoghurt. Hvis du vil ha retten mindre spicy – reduser mengden grønn chili.

Trinn 3

Fordel dette på kyllingstykkene og mariner i minst 2 timer – men gjerne 6-8 timer.

Trinn 4

Kok ris som anvist på pakken. Hvis du tilsetter gurkemeie får du en fin gulfarge. Legg kyllingbitene i en ildfast form og stek i ovnen i 20-25 minutter på 220°C. Server med kokt ris.