Indisk kylling med curry og hvitløk
Det aller beste tar gjerne litt tid – forbereder du denne retten på morgenen, har du en smaksbombe i vente ved middagstider. Marinaden kan du lage akkurat så spicy du vil – en ny familiefavoritt?
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kutt kyllingen i store biter. Legg dem i en bolle. Tilsett salt (ca 1 ts pr 600 g kylling) og eddik. Bland godt og la det marinere i 20 minutter. Ta opp kyllingbitene.
-
Trinn 2
Kjør chili, hvitløk, garam masala og koriander til en jevn, grønn blanding i en food processor og bland det godt med yoghurt. Hvis du vil ha retten mindre spicy – reduser mengden grønn chili.
-
Trinn 3
Fordel dette på kyllingstykkene og mariner i minst 2 timer – men gjerne 6-8 timer.
-
Trinn 4
Kok ris som anvist på pakken. Hvis du tilsetter gurkemeie får du en fin gulfarge. Legg kyllingbitene i en ildfast form og stek i ovnen i 20-25 minutter på 220°C. Server med kokt ris.