Indisk lammecurry | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Indisk lammecurry

4.3 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
27 ingredienser
127 planlagt
Indisk lammecurry
Det indiske kjøkken er kjent for å inneholde mye smak og styrke. I denne lammecurryen har vi kombinert indisk krydder med godt norsk lam. Saftig og smakfullt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Marinade

6 fedd
Hvitløk
1 ts
Ingefær
1 ts
Presset lime
4 ss
Gresk yoghurt
2 ts
Paprikapulver
1 ts
Malt koriander
2 ts
Salt
1 ss
Solsikkeolje

Curry

2 stk
Løk
1 stk
Grønn chili
4 stk
Tomater
1 stk
Lime
0.5 ts
Paprika eller kajenepepper
0.5 ts
Muskatnøtt
0.5 ts
Malt kardemomme
0.5 ts
Malt nellik
2 ss
Gresk yoghurt
1 neve
Finhakket koriander
6 stk
Pepperkorn
3 ss
Solsikkeolje
1 ss
Smør
0.5 ts
Kanel eller 1 stk. kanelstang
1 ts
Gurkemeie
2 ts
Malt koriander
1 dl
Vann
1 klype
Salt

Lammelår i skiver

1 pk
Lammelår i skiver

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær lammekjøttet i passe store biter.

Trinn 2

Marinade: Finhakk hvitløk og ingefær, tilsett malt koriander, presset lime og salt og bland godt sammen med yoghurten.

Mariner lammekjøttet i krydderyoghurten i minst 1 time på kjøkkenbenken, eller gjerne 6-7 timer i kjøleskapet.

Trinn 3

Når kjøttet er ferdig marinert, bland paprikapulver med 1 ss olje og vend inn i det marinerte kjøttet.

Trinn 4

Curry: Kutt løken i to og så i tynne skiver. Finhakk chilien. Finhakk tomatene og bland inn saften av én lime.

Varm opp olje og smør i en stor tykkbunnet gryte. Ha i kanel og hel pepper og fres krydderet i noen sekunder. Pass på så ikke krydderet brenner seg.

Tilsett løk og stek på middels varme i 10-12 minutter, mens du rører ofte. Tilsett chili og rør om.

Når løken begynner å bli gyllenbrun, tilsetter du gurkemeie, malt koriander og paprika eller kajennepepper. Bland godt. Tilsett litt vann hvis det begynner å bli tørt.

Tilsett tomatene og stek videre et par minutter.

Trinn 5

Tilsett så det marinerte lammekjøttet og stek sammen med krydderblandingen 7-10 minutter.

Tilsett 1 dl vann og smak til med salt.

La karrien småkoke på svak varme i 20-25 minutter, rør en gang i blant.

Trinn 6

Tilsett malt muskatnøtt, kardemomme og nellik. Rør godt og la det småkoke videre med lokket litt på gløtt i 20-25 minutter eller til kjøttet er mørt.

Ta gryten av varmen og rør inn yoghurt. Dryss over finhakket koriander.

TIPS

Server med ris, nanbrød og gjerne eple- og ingefærchutney (se egen oppskrift) og chutney med koriander (se egen oppskrift).