Indisk lammecurry
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær lammekjøttet i passe store biter.
-
Trinn 2
Marinade: Finhakk hvitløk og ingefær, tilsett malt koriander, presset lime og salt og bland godt sammen med yoghurten.
Mariner lammekjøttet i krydderyoghurten i minst 1 time på kjøkkenbenken, eller gjerne 6-7 timer i kjøleskapet.
-
Trinn 3
Når kjøttet er ferdig marinert, bland paprikapulver med 1 ss olje og vend inn i det marinerte kjøttet.
-
Trinn 4
Curry: Kutt løken i to og så i tynne skiver. Finhakk chilien. Finhakk tomatene og bland inn saften av én lime.
Varm opp olje og smør i en stor tykkbunnet gryte. Ha i kanel og hel pepper og fres krydderet i noen sekunder. Pass på så ikke krydderet brenner seg.
Tilsett løk og stek på middels varme i 10-12 minutter, mens du rører ofte. Tilsett chili og rør om.
Når løken begynner å bli gyllenbrun, tilsetter du gurkemeie, malt koriander og paprika eller kajennepepper. Bland godt. Tilsett litt vann hvis det begynner å bli tørt.
Tilsett tomatene og stek videre et par minutter.
-
Trinn 5
Tilsett så det marinerte lammekjøttet og stek sammen med krydderblandingen 7-10 minutter.
Tilsett 1 dl vann og smak til med salt.
La karrien småkoke på svak varme i 20-25 minutter, rør en gang i blant.
-
Trinn 6
Tilsett malt muskatnøtt, kardemomme og nellik. Rør godt og la det småkoke videre med lokket litt på gløtt i 20-25 minutter eller til kjøttet er mørt.
Ta gryten av varmen og rør inn yoghurt. Dryss over finhakket koriander.
TIPS
Server med ris, nanbrød og gjerne eple- og ingefærchutney (se egen oppskrift) og chutney med koriander (se egen oppskrift).