Indiske lammewraps
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Bløtlegg trespyd i vann i ca. 30 minutter før grilling.
-
Trinn 2
Kutt kjøttet i store terninger.
-
Trinn 3
Marinade: Grovhakk løk, hvitløk og ingefær og kjør alle ingrediensene til marinaden i en food prosessor eller blender til du får en jevn marinade.
Legg kjøttet i marinaden. Bland godt og la det marinere i kjøleskapet i minimum 1 time, helst natten over.
-
Trinn 4
Tre kjøttet på spydene og grill på 220 ̊C i ca. 10 minutter.
Ta ut lammespydene og pensle med mykt eller smeltet smør. Vend spydene og grill i noen minutter til. Hvis du ønsker kjøttet gjennomstekt, trenger de enda et par minutter.
Server lammespydene i varme tortillas med salat, hakket løk, tomater og reddiker i skiver.
-
Trinn 5
Grovhakk ingefær, chili, hvitløk og koriander, både blader og stilker.
Kjør alt i blenderen sammen med de andre ingrediensene. Tilsett eventuelt 1 ss vann for en smidigere blanding.
Smak til med salt.
Chutneyen kan oppbevares i en luftett beholder i kjøleskapet i opptil en uke.