Hopp til innhold

Indiske lammewraps

Ingen vurderinger
Tidsbruk 80 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
31 ingredienser
95 planlagt
Indiske lammewraps

Lammewraps er en solid utfordrer til fredagstacoen! Varme tortillas fylt med godt marinert lammekjøtt, salat, tomater og chutney med koriander. Og lime selvfølgelig! Lam nammmm!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

8 stk
Trespyd

Lammelår

1 pk
Lammelår i skiver
30 gr
Smør til pensling

Marinade

1.5 dl
Gresk yoghurt
0.5 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 klype
Ingefær
2 ts
Malt spisskummen
1 ts
Paprikapulver
2 ss
Friske korianderblader
1 ss
Friske mynteblader
2 ts
Sitronsaft
2 ts
Garam Masala
1 ts
Malt koriander
0.3 ts
Nykvernet sort pepper
1 ss
Vegetabilsk olje
1 ts
Salt

Wraps

1 pose
Tortillas
1 stk
Løk
2 stk
Tomater
2 stk
Reddiker
1 pk
Crispisalat

Chutney med koriander

0.5 stk
Tommel ingefær
1 stk
Grønn chili
1 fedd
Hvitløk
1 potte
Koriander
5 stk
Usaltede cashewnøtter
2 ts
Malt spisskummen
1 ss
Sitronsaft
3 ss
Yoghurt naturell
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Bløtlegg trespyd i vann i ca. 30 minutter før grilling.

Trinn 2

Kutt kjøttet i store terninger.

Trinn 3

Marinade: Grovhakk løk, hvitløk og ingefær og kjør alle ingrediensene til marinaden i en food prosessor eller blender til du får en jevn marinade.

Legg kjøttet i marinaden. Bland godt og la det marinere i kjøleskapet i minimum 1 time, helst natten over.

Trinn 4

Tre kjøttet på spydene og grill på 220 ̊C i ca. 10 minutter.

Ta ut lammespydene og pensle med mykt eller smeltet smør. Vend spydene og grill i noen minutter til. Hvis du ønsker kjøttet gjennomstekt, trenger de enda et par minutter.

Server lammespydene i varme tortillas med salat, hakket løk, tomater og reddiker i skiver.

Trinn 5

Grovhakk ingefær, chili, hvitløk og koriander, både blader og stilker.

Kjør alt i blenderen sammen med de andre ingrediensene. Tilsett eventuelt 1 ss vann for en smidigere blanding.

Smak til med salt.

Chutneyen kan oppbevares i en luftett beholder i kjøleskapet i opptil en uke.