Biff Tikka

En av de mest kjente indiske rettene, der “tikka” refererer til små kjøttstykker som blandes inn i marinaden. Serveres ofte med kylling, men denne retten er også fantastisk god med lam og vår favoritt – mørt og saftig biffkjøtt.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Bland alle krydder i en bolle sammen med yoghurt naturell og finhakket løk og hvitløk.
Trinn 2
Skjær kjøttet i passe store biter og bland det i marinaden. Dekk til og la det marinere i kjøleskapet en stund – gjerne i 4-6 timer.
Trinn 3
Kok ris som anvist på pakken. Hvis du tilsetter gurkemeie får du en fin gulfarge. Ta kjøttbitene ut av marinaden og tre dem på grillpinner. Trykk bitene tett sammen. Stek spydene i varm panne i ca. 15 minutter. Pensle grillspydene med eventuell gjenværende marinade. Server med kokt ris.
Fersk revet ingefær smaker godt i marinaden. Server gjerne med hjemmelaget raita og Tikka Masala saus evt. ferdig saus fra Patak's.