Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grillmat Biff på grillen Grillet biff med løkmarmelade

Grillet biff med løkmarmelade

5.0 i snitt
Grillet biff med løkmarmelade
Saftig biff med søt og herlig løkmarmelade. Med denne oppskriften blir du kronet til sommerens grillkonge.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Valgfri oksefilet
1 klype
Salt og pepper
500 gr
Søtpotetfries

Løkmarmelade

4 kvist
Timian
3 stk
Løk
2 ss
Smør
2 ss
Olje til steking
3 ss
Sukker
0.5 dl
Vann

Saus

1 pose
Babyspinat
0.5 boks
Lettrømme Tine
1 klype
Salt og pepper
0.5 stk
Sitron

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag løkmarmelade: Hakk timian. Skrell løken og skjær den i to og deretter i tynne skiver. Varm en stekepanne og ha smør, olje og løk i pannen. La løken surre til den blir myk, og strø over sukker, hakket timian og 1/2 dl vann. La løken surre på medium varme til den blir mørkere i fargen og konsistensen føles som marmelade.

  2. Trinn 2

    Lag sausen: Hakk spinaten og ha i en blendersammen med rømme. Kjør til en glatt saus, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  3. Trinn 3

    Salt og pepre biffene. Grill eller stek oksefileten til ønsket kjernetemperatur er oppnådd. Tilbered søtpotetfries som anvist på pakken. Server biffen med søtpotetfries, løkmarmelade og saus.