Biff med kremet sjalottløk
Biff er en sikker vinner. Servert med sødmefull, kremet sjalottløk og en smaksrik brokkolipuré blir dette en sjenerøs hovedrett.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 170°C. Biffen rulles i grovknust sort pepper og Maldon salt som presses godt inn. Brun den godt rundt det hele i solsikkeolje. Tilsett smør, timian og hele knuste hvitløksfedd mot slutten. Ha alt over i en ildfast form og etterstek ved 170°C til kjernetemperaturen er 56 grader. Ta den ut og la den hvile på et lunt sted i minimum 10 minutter. Kuttes i cm-tykke skiver.
-
Trinn 2
Kutt sjalottløken i skiver og surr den myk i smør. Tilsett hvitvin og kok helt inn. Ha i fløten og kok til det tykner. Tilsett finsnittet vårløk og smak til med salt.
-
Trinn 3
Del brokkolien i små buketter. Stilken tas til side. Kok brokkolibukettene i vann under lokk til de er møre, ca. 6 minutter. Sil av kokevannet og ta vare på det. Kjør brokkolien i blender med smør og litt salt. Om den blir for tykk, spe med litt av kokevannet. Smak til med evt. mer salt.
-
Trinn 4
Smelt smøret nøttebrunt og tilsett all stekesjyen fra biffen.
-
Trinn 5
Anrett biff i skiver på kremet sjalottløk. Ha en god spiseskje med brokkolipuré ved siden av og topp med tynne skiver skrelt, høvlet brokkolistilk. Øs sjyen over og server.