Biff med kremet sjalottløk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Biff med kremet sjalottløk

Biff med kremet sjalottløk

4.0 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
511 planlagt
Biff med kremet sjalottløk

Biff er en sikker vinner. Servert med sødmefull, kremet sjalottløk og en smaksrik brokkolipuré blir dette en sjenerøs hovedrett.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Biff

700 gr
Hel biff av storfe
1 ss
Smør
4 kvist
Timian
2 fedd
Hvitløk med skall

Kremet sjalottløk

12 stk
Sjalottløk i skiver
1 ss
Smør
1 dl
Hvitvin
3 dl
Kremfløte
1 bunt
Vårløk

Brokkolipuré

1 stk
Brokkoli
3 ss
Smør
2 dl
Vann
0.5 ts
Salt

Sjy

4 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C. Biffen rulles i grovknust sort pepper og Maldon salt som presses godt inn. Brun den godt rundt det hele i solsikkeolje. Tilsett smør, timian og hele knuste hvitløksfedd mot slutten. Ha alt over i en ildfast form og etterstek ved 170°C til kjernetemperaturen er 56 grader. Ta den ut og la den hvile på et lunt sted i minimum 10 minutter. Kuttes i cm-tykke skiver.

Trinn 2

Kutt sjalottløken i skiver og surr den myk i smør. Tilsett hvitvin og kok helt inn. Ha i fløten og kok til det tykner. Tilsett finsnittet vårløk og smak til med salt.

Trinn 3

Del brokkolien i små buketter. Stilken tas til side. Kok brokkolibukettene i vann under lokk til de er møre, ca. 6 minutter. Sil av kokevannet og ta vare på det. Kjør brokkolien i blender med smør og litt salt. Om den blir for tykk, spe med litt av kokevannet. Smak til med evt. mer salt.

Trinn 4

Smelt smøret nøttebrunt og tilsett all stekesjyen fra biffen.

Trinn 5

Anrett biff i skiver på kremet sjalottløk. Ha en god spiseskje med brokkolipuré ved siden av og topp med tynne skiver skrelt, høvlet brokkolistilk. Øs sjyen over og server.