Biff med kremet sjalottløk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Biff med kremet sjalottløk

Biff med kremet sjalottløk

4.0 i snitt
Biff med kremet sjalottløk

Biff er en sikker vinner. Servert med sødmefull, kremet sjalottløk og en smaksrik brokkolipuré blir dette en sjenerøs hovedrett.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Biff

700 gr
Hel biff av storfe
1 ss
Smør
4 kvist
Timian
2 fedd
Hvitløk med skall

Kremet sjalottløk

12 stk
Sjalottløk i skiver
1 ss
Smør
1 dl
Hvitvin
3 dl
Kremfløte
1 bunt
Vårløk

Brokkolipuré

1 stk
Brokkoli
3 ss
Smør
2 dl
Vann
0.5 ts
Salt

Sjy

4 ss
Smør

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Sett ovnen på 170°C. Biffen rulles i grovknust sort pepper og Maldon salt som presses godt inn. Brun den godt rundt det hele i solsikkeolje. Tilsett smør, timian og hele knuste hvitløksfedd mot slutten. Ha alt over i en ildfast form og etterstek ved 170°C til kjernetemperaturen er 56 grader. Ta den ut og la den hvile på et lunt sted i minimum 10 minutter. Kuttes i cm-tykke skiver.

 2. Trinn 2

  Kutt sjalottløken i skiver og surr den myk i smør. Tilsett hvitvin og kok helt inn. Ha i fløten og kok til det tykner. Tilsett finsnittet vårløk og smak til med salt.

 3. Trinn 3

  Del brokkolien i små buketter. Stilken tas til side. Kok brokkolibukettene i vann under lokk til de er møre, ca. 6 minutter. Sil av kokevannet og ta vare på det. Kjør brokkolien i blender med smør og litt salt. Om den blir for tykk, spe med litt av kokevannet. Smak til med evt. mer salt.

 4. Trinn 4

  Smelt smøret nøttebrunt og tilsett all stekesjyen fra biffen.

 5. Trinn 5

  Anrett biff i skiver på kremet sjalottløk. Ha en god spiseskje med brokkolipuré ved siden av og topp med tynne skiver skrelt, høvlet brokkolistilk. Øs sjyen over og server.