Biff med tradisjonell bearnaisesaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Biff med tradisjonell bearnaisesaus

Biff med tradisjonell bearnaisesaus

3.7 i snitt
Biff med tradisjonell bearnaisesaus
Lite slår en mør og saftig biff. Med spennende tilbehør som brokkoli- og sjampinjongsalat og ovnsbakte rødløk, gjør du dette tradisjonelle måltidet klar til nyttårsbordet eller middag med gjester.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Nyttårsbiff

2 kg
Biff, 200-250 g p.p (entrecote, ytrefilet, mørbrad eller indrefilet)
0.2 ts
Kvernet sort pepper
2 ss
Solsikkeolje
1 ss
Smør
1.5 ts
Salt

Bearnaisesaus

4 ss
Finhakket sjalottløk
5 stk
Knuste hvite pepperkon
3 ss
Hakket frisk estragon (eventuelt estragon nedlagt på eddik.Erstatt da halve vinedikken)
4 stk
Eggeplommer
1 ts
Worcestershire sauce
0.5 dl
Hvitvinseddik
0.5 dl
Vann
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Sukker
400 gr
Smør

Brokkoli- og sjampinjongsalat

1 stk
Brokkoli
250 gr
Sjampinjong
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Creme fraiche
1 ss
Sitronsaft
1 potte
Gressløk
2 ss
Solsikkeolje
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
0.4 ts
Kvernet pepper

Fløtegratinerte poteter

800 gr
Poteter
1 stk
Løk
2 fedd
Finhakket hvitløk
3 dl
Fløte
1 dl
Melk
1 ts
Malt hvit pepper
100 gr
Revet gulost
2 ts
Salt

Ovnsbakte rødløk

8 stk
Rødløk store
2 ss
Smør
2 ss
Sukker
1 ts
Salt

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Temperer biffene i en time på kjøkkenbenken før de stekes. Salte og pepre dem med masse nykvernet sort pepper.

 2. Trinn 2

  Tilbered biffen:
  Slik steker du biff som er 2cm tykke: Varm stekepannen med solsikkeolje på sterk varme. Legg biffene i og skru ned varmen til medium pluss. Stek biffene i 2-3 minutter på en side og 2 minutter på den andre siden. Tilsett smør det siste halve minuttet og rull biffene i det for en nøtteaktig smak. Ta biffen ut av pannen og la hvile i 5 minutter før servering.

  Slik steker du høy biff, som indrefilet: Brunes i stekepanne på hver side og etterstekes i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 7-8 minutter for medium stekt.

  Slik steker du hele stykker: Rens stykket for hinner og sener. Krydre og brun fileten i varm stekepanne med solsikkeolje. Stek deretter i ovnen ved 180 grader varmluft til den nå en kjernetemperatur på 50-54 grader for medium stekt. La fileten hvile i 20 minutter før den skjæres i stykker og serveres.

 3. Trinn 3

  Bearnaisesaus: Ha smøret i en kjele på svak varme til smøret har skilt seg i fett og hvitt melkestoff. Skum av fettet og kast melkestoffet.

 4. Trinn 4

  Finhakket sjalottløk, eddik, vann og knust pepper i en kjele og kok ned til ½ dl. Ha dette i et glass eller stålbolle og sett bollen over en kjele med kokende vann. Ha i eggeplomme og pisk iherdig til du får et tykt, gult skum. Ta bollen av kjelen og sett den i kaldt vann i vasken i 20 sekunder for å stoppe kokingen. Sett deretter bollen stabilt på benken.

 5. Trinn 5

  Spe på det varme smøret litt etter litt og pisk godt inn. Pass på at du får arbeidet smøret godt inn før du sper på mer til en tykk saus. Smak til med hakket estragon, salt, sukker og worchestershiresaus. Blir sausen for tykk kan du tynne ut med noen teskjeer med varmt vann. Tips: Sil ut hakket løk og pepper dersom du ikke vil ha det i sausen.

 6. Trinn 6

  Brokkoli- og sjampinjongsalat: Rens brokkoli og del i små buketter og stilken i skiver. Del soppen i 4-6 biter og finhakk løk. Varm en stor stekepanne eller kjele med solsikkeolje. Fres grønnsakene i 2 minutter på sterk varme og avkjøl raskt på et brett.

 7. Trinn 7

  Bland sammen Crème Fraîche, sitronsaft, sukker, salt, kvernet pepper og hakket gressløk. Ha i de kalde, wokede grønnsakene og bland godt ammen. Serveres romtemperert med biffen.

 8. Trinn 8

  Ovnsbakte rødløk: Forvarm ovnen til 220 grader varmluft. Smør et stekebrett eller ildfast form med smør. Dryss på salt og sukker. Skrell rødløkene og del de i to, og legg snittsiden ned på brettet. Stek i 25 minutter til de er møre og karamelliserte. Serveres med den karamelliserte siden opp.

 9. Trinn 9

  Fløtegratinerte poteter: Forvarm stekeovnen til 220 grader varmluft. Skrell potetene og kutt de i skiver på ca. 3 mm.

 10. Trinn 10

  Ha de i en kjele med fløte, melk, hakket løk, hvitløk, salt og pepper. Kok i fem minutter, legg deretter alt i en ildfast form og dryss over revet ost. Stek i 20 minutter til osten er gylden og potetene møre.

TIPS

Spar tid ved å kjøpe REMA 1000 ferdig bearnaisesaus.