Hjemmelaget biff chop suey | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Hjemmelaget biff chop suey

Hjemmelaget biff chop suey

3.1 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
26 ingredienser
Hjemmelaget biff chop suey
Overrask familien med en kinesisk klassiker! Lag hjemmelaget Biff Chop Suey hjemme på ditt eget kjøkken med denne deilige oppskriften.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Biffmarinade

450 gr
Biff mørbrad
1 dl
Olje til steking
2 ss
Vann
2 ss
Maizena
2 ss
Nøytral olje
2 ts
Natron
0.5 ts
Salt

Chop suey-saus

4 dl
Vann
3 ss
Lys soyasaus
3 ss
Østerssaus
2 ss
Maizena
2 ss
Sukker
1 terning
Kjøttbuljong
1 ts
Sesamolje
1 ts
Sukkerkulør
0.5 ts
Pepper
0.25 ts
Salt

Grønnsaker og tilbehør

1 stk
Brokkoli
1 l
Vann
2 ss
Olje til steking
2 fedd
Hvitløk
225 gr
Babymais
225 gr
Bambusskudd (kan sløyfes)
225 gr
Vannkastanjer
1 stk
Gulrot
1 pk
Kokt ris

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet på skrå i tynne skiver (maks 0,5 cm tykke).

Bland sammen kjøttet med marinaden til alle skivene er godt dekket (ca. 15 minutter).

Trinn 2

Del brokkoli i buketter og ha i en bolle. Kok opp ca. 1 liter vann og hell over. La brokkolien trekke i ca. 1 minutt, sil av vannet og skyll i kaldt vann. Skjær opp de andre grønnsakene og bland sammen sausen.

Trinn 3

Varm opp ca. 1 dl olje på middels høy varme. Legg ett og ett biffstykke i pannen av gangen, slik at de ikke henger seg fast i hverandre. Vend dem underveis. Stek i ca. 1 minutt på hver side. Legg biffstykkene til side for avrenning.

Trinn 4

Fres hakket hvitløk med 2 ss olje i en stor wokpanne eller dyp kjele på middels høy varme til den blir gyllen. Tilsett alle grønnsakene og stek i 2-3 minutter. Legg biffen tilbake i stekepannen sammen med sausen. La sausen koke og tykne i 5 min. til, til ønsket tykkelse. Server med ris.

Tips

Du kan erstatte biffen med andre proteinkilder som tofu, kylling eller svin. Du kan også lage den helt vegetarisk ved å bruke grønnsaksbuljong.

Alt Asiatisk

Elisabeth Le driver bloggen og Instagram profilen Alt Asiatisk. I tillegg har hun gitt ut to kokebøker fullspekket med fristende, inspirerende oppskrifter.