Hjemmelaget biff chop suey | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Hjemmelaget biff chop suey

Hjemmelaget biff chop suey

3.1 i snitt
Hjemmelaget biff chop suey
Overrask familien med en kinesisk klassiker! Lag hjemmelaget Biff Chop Suey hjemme på ditt eget kjøkken med denne deilige oppskriften.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Biffmarinade

450 gr
Biff mørbrad
1 dl
Olje til steking
2 ss
Vann
2 ss
Maizena
2 ss
Nøytral olje
2 ts
Natron
0.5 ts
Salt

Chop suey-saus

4 dl
Vann
3 ss
Lys soyasaus
3 ss
Østerssaus
2 ss
Maizena
2 ss
Sukker
1 terning
Kjøttbuljong
1 ts
Sesamolje
1 ts
Sukkerkulør
0.5 ts
Pepper
0.25 ts
Salt

Grønnsaker og tilbehør

1 stk
Brokkoli
1 l
Vann
2 ss
Olje til steking
2 fedd
Hvitløk
225 gr
Babymais
225 gr
Bambusskudd (kan sløyfes)
225 gr
Vannkastanjer
1 stk
Gulrot
1 pk
Kokt ris

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skjær kjøttet på skrå i tynne skiver (maks 0,5 cm tykke).

    Bland sammen kjøttet med marinaden til alle skivene er godt dekket (ca. 15 minutter).

  2. Trinn 2

    Del brokkoli i buketter og ha i en bolle. Kok opp ca. 1 liter vann og hell over. La brokkolien trekke i ca. 1 minutt, sil av vannet og skyll i kaldt vann. Skjær opp de andre grønnsakene og bland sammen sausen.

  3. Trinn 3

    Varm opp ca. 1 dl olje på middels høy varme. Legg ett og ett biffstykke i pannen av gangen, slik at de ikke henger seg fast i hverandre. Vend dem underveis. Stek i ca. 1 minutt på hver side. Legg biffstykkene til side for avrenning.

  4. Trinn 4

    Fres hakket hvitløk med 2 ss olje i en stor wokpanne eller dyp kjele på middels høy varme til den blir gyllen. Tilsett alle grønnsakene og stek i 2-3 minutter. Legg biffen tilbake i stekepannen sammen med sausen. La sausen koke og tykne i 5 min. til, til ønsket tykkelse. Server med ris.

Tips

Du kan erstatte biffen med andre proteinkilder som tofu, kylling eller svin. Du kan også lage den helt vegetarisk ved å bruke grønnsaksbuljong.

Alt Asiatisk

Elisabeth Le driver bloggen og Instagram profilen Alt Asiatisk. I tillegg har hun gitt ut to kokebøker fullspekket med fristende, inspirerende oppskrifter.