Hjemmelaget biff chop suey
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær kjøttet på skrå i tynne skiver (maks 0,5 cm tykke).
Bland sammen kjøttet med marinaden til alle skivene er godt dekket (ca. 15 minutter).
-
Trinn 2
Del brokkoli i buketter og ha i en bolle. Kok opp ca. 1 liter vann og hell over. La brokkolien trekke i ca. 1 minutt, sil av vannet og skyll i kaldt vann. Skjær opp de andre grønnsakene og bland sammen sausen.
-
Trinn 3
Varm opp ca. 1 dl olje på middels høy varme. Legg ett og ett biffstykke i pannen av gangen, slik at de ikke henger seg fast i hverandre. Vend dem underveis. Stek i ca. 1 minutt på hver side. Legg biffstykkene til side for avrenning.
-
Trinn 4
Fres hakket hvitløk med 2 ss olje i en stor wokpanne eller dyp kjele på middels høy varme til den blir gyllen. Tilsett alle grønnsakene og stek i 2-3 minutter. Legg biffen tilbake i stekepannen sammen med sausen. La sausen koke og tykne i 5 min. til, til ønsket tykkelse. Server med ris.
Tips
Du kan erstatte biffen med andre proteinkilder som tofu, kylling eller svin. Du kan også lage den helt vegetarisk ved å bruke grønnsaksbuljong.