Klassisk finnbiff
Klassisk finnbiff viltgryte med en vri! I denne oppskriften fra mesterkokk Bent Stiansen bruker du eplemost. Resultatet passer like godt til hverdags som til fest.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varme en jerngryte med solsikkeolje og stek kjøttet, gjerne i to omganger i oljen. Finhakk løk, einerbær og timian og tilsett i gryten. La alt frese sammen i 3 minutter.
Tips!
Kjøp ferdig oppkuttet reinsdyrskav eller skjær tynne skiver reinsdyrkjøtt fra et stykke halvtint steikestykke. -
Trinn 2
Dryss over hvetemel og bland godt. Tilsett salt, pepper, eplemost og fløte. Kok opp, og la gryten småkoke i en time under lokk. Pass på at gryten ikke brenner seg eller koker tørr for væske.
-
Trinn 3
Smak på kjøttet etter en times koking, og sjekk hvor mørt det er. Pynt gryten med hele tyttebær ved servering.
Serveringstips
Server gjerne med persillerotmos laget av 2/3 potet og 1/3 persille.
Prøv også