Hopp til innhold

Klassisk finnbiff

3.8 i snitt
Tidsbruk 75 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
Klassisk finnbiff
Klassisk finnbiff viltgryte med en vri! I denne oppskriften fra mesterkokk Bent Stiansen bruker du eplemost. Resultatet passer like godt til hverdags som til fest.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Reinsdyrskav
2 stk
Gule løk
10 stk
Einebær
1 ts
Timian
0.5 dl
Solsikkeolje
1 ss
Hvetemel
0.5 ss
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper
2 dl
Eplemost
4 dl
Fløte
1 dl
Tyttebær

Slik gjør du

Trinn 1

Varme en jerngryte med solsikkeolje og stek kjøttet, gjerne i to omganger i oljen. Finhakk løk, einerbær og timian og tilsett i gryten. La alt frese sammen i 3 minutter.

Trinn 2

Dryss over hvetemel og bland godt. Tilsett salt, pepper, eplemost og fløte. Kok opp, og la gryten småkoke i en time under lokk. Pass på at gryten ikke brenner seg eller koker tørr for væske.

Trinn 3

Smak på kjøttet etter en times koking, og sjekk hvor mørt det er. Pynt gryten med hele tyttebær ved servering.