Hopp til innhold

Tradisjonell bidos

3.1 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
395 planlagt
Tradisjonell bidos

Rein og skjær middagslykke. Bidos er en fyldig, samisk reinsdyrsuppe. Tradisjonelt lages denne rustikke retten med litt større kjøttbiter, men strimlet reinskav fungerer også utmerket.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Skavet reinsdyrkjøtt, frossen, REMA 1000
2 stk
Gulrot
500 gr
Poteter
1 stk
Løk
200 gr
Sellerirot
2 ss
Solsikkeolje REMA 1000
1 l
Hønsebuljong
2 ss
Hvetemel
1 ss
Sukkerkulør
0.5 ts
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Del grønnsaker og poteter i biter. Brun reinsdyrskavet i olje i en stor gryte og tilsett grønnsakene og potetene.

Trinn 2

Bland inn hvetemel, hell over buljongen og kok opp.

Trinn 3

Tilpass fargen med litt sukkerkulør. Kok til grønnsakene er møre og smak til med salt, pepper og timian.

Server gjerne med flatbrød og tyttebær blandet med crème fraîche. Dryss over friske urter.