Urtestekte lammekoteletter
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha kotelettene i en bolle med salt, pepper, hakkede urter, hvitløk og olivenolje. Bland godt og la kjøttet marineres i 30 min.
-
Trinn 2
Varm ovnen til 230 grader varmluft. Skrell poteter og skjær i 3 mm. tykke skiver. Ha potetskivene i en kjele med finhakket løk og hvitløk, fløte og melk. Kok opp og kok i 5 min. Smak til med salt og pepper og hell alt over i en ildfast form. Dryss med revet ost, og stek i ovnen i 15 min. til potetskivene er møre og osten er pent brunet.
-
Trinn 3
Del brokkoli i buketter. Skrell stilken og del i biter. Ha buketter og stilk i en kjele med litt vann, smør og salt og kok brokkolien i 2–3 min. under lokk til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.
-
Trinn 4
Stek marinerte koteletter i stekepanne 2-3 min. på hver side, på medium varme. Server koteletter med sitronbåter, fløtegratinerte poteter og smørdampet brokkoli.