Urtestekte lammekoteletter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Urtestekte lammekoteletter

Urtestekte lammekoteletter

3.9 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
30 ingredienser
239 planlagt
Urtestekte lammekoteletter
Smakfullt tilbehør som ratatouille og fløtegratinerte poteter gjør dette til en ekstra rik lammeservering.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Urtestekte lammekoteletter

8 stk
Lammekoteletter
2 ts
Sitronsaft
1 ss
Finhakket rosmarin
1 ss
Finhakket timian
4 fedd
Hvitløk
1 klype
Salt
1 dl
Vann
0.5 dl
Solsikkeolje
1 klype
Pepper
2 ss
Olivenolje, Extra virgin

Fløtegratinerte poteter

1 dl
Melk
2 fedd
Hvitløk
100 gr
Gulost
3 dl
Fløte
1 stk
Løk
800 gr
Poteter
1.5 ts
Salt
1 ts
Malt pepper

Ratatouille

1 boks
Hakkede tomater
0.3 stk
Aubergine
1 ss
Timian, tørr
1 stk
Løk
0.5 potte
Basilikum
1 ts
Rosmarin, tørr
2 fedd
Hvitløk
0.3 stk
Squash
1 stk
Paprika
0.5 dl
Olivenolje
2 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Lammekoteletter: Forvarm stekeovnen til 180 °C. Krydre lammekotelettene med salt og nykvernet pepper og gni dem inn med en blanding av finhakket hvitløk og urter. Varm en stekepanne og ha i solsikkeolje. Stek kotelettene i ett minutt på hver side og etterstek dem i 6-7 minutter i stekeovnen. La dem hvile i 5 minutter før de serveres. Kok ut pannen med vann, olivenolje og sitronsaft og kok sjyen ned til det halve. Hold det varmt.

Trinn 2

Ratatouille: Rens alle grønnsakene og kutt de i fine terninger. Fres løk og finhakket hvitløk i oljen til det er mykt og blankt. Tilsett resten av grønnsakene og urtene. Ha på hermetiske tomater, hvitvinseddik og sukker og kok opp. Kok i 5 minutter og smak til med salt og nykvernet pepper. Ved servering tilsettes hakket basilikum.

Trinn 3

Fløtegratinerte poteter: Forvarm stekeovnen til 220 °C. Skrell potetene og kutt dem i skiver. Ha dem i en kjele sammen med fløte, melk, hakket løk, finhakket hvitløk, salt og nykvernet pepper. Kok opp og småkok i 5 minutter. Ha alt over i en ildfast form og dryss over revet ost. Sett formen i ovnen og stek i 20 minutter til osten er gyllen og potetene møre.