Urtestekte lammekoteletter

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Lammekoteletter: Forvarm stekeovnen til 180 °C. Krydre lammekotelettene med salt og nykvernet pepper og gni dem inn med en blanding av finhakket hvitløk og urter. Varm en stekepanne og ha i solsikkeolje. Stek kotelettene i ett minutt på hver side og etterstek dem i 6-7 minutter i stekeovnen. La dem hvile i 5 minutter før de serveres. Kok ut pannen med vann, olivenolje og sitronsaft og kok sjyen ned til det halve. Hold det varmt.
Trinn 2
Ratatouille: Rens alle grønnsakene og kutt de i fine terninger. Fres løk og finhakket hvitløk i oljen til det er mykt og blankt. Tilsett resten av grønnsakene og urtene. Ha på hermetiske tomater, hvitvinseddik og sukker og kok opp. Kok i 5 minutter og smak til med salt og nykvernet pepper. Ved servering tilsettes hakket basilikum.
Trinn 3
Fløtegratinerte poteter: Forvarm stekeovnen til 220 °C. Skrell potetene og kutt dem i skiver. Ha dem i en kjele sammen med fløte, melk, hakket løk, finhakket hvitløk, salt og nykvernet pepper. Kok opp og småkok i 5 minutter. Ha alt over i en ildfast form og dryss over revet ost. Sett formen i ovnen og stek i 20 minutter til osten er gyllen og potetene møre.