Urtestekte lammekoteletter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Urtestekte lammekoteletter

Urtestekte lammekoteletter

3.9 i snitt
Urtestekte lammekoteletter
Lammekoteletter er enkelt å lage – og smaker helt fantastisk, spesielt i selskap med friske urter. Sammen med fløtegratinerte poteter er denne middagsretten skikkelig kosemat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Urtestekte lammekoteletter

1 kg
Lammekoteletter
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
1 dl
Friske urter som timian, rosmarin og persille, hakket
3 fedd
Hvitløk
0.5 dl
Olivenolje
1 stk
Sitron, i båter

Fløtegratinerte poteter

600 gr
Poteter
1 stk
Løk, finhakket
2 fedd
Hvitløk
1.5 dl
Matfløte Tine
0.5 dl
Melk
1 ts
Salt
0.5 ts
Malt hvit pepper
50 gr
Gulost

Smørdampet brokkoli

1 stk
Brokkoli
1 ss
Smør
1 ts
Salt
1 dl
Vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha kotelettene i en bolle med salt, pepper, hakkede urter, hvitløk og olivenolje. Bland godt og la kjøttet marineres i 30 min.

  2. Trinn 2

    Varm ovnen til 230 grader varmluft. Skrell poteter og skjær i 3 mm. tykke skiver. Ha potetskivene i en kjele med finhakket løk og hvitløk, fløte og melk. Kok opp og kok i 5 min. Smak til med salt og pepper og hell alt over i en ildfast form. Dryss med revet ost, og stek i ovnen i 15 min. til potetskivene er møre og osten er pent brunet.

  3. Trinn 3

    Del brokkoli i buketter. Skrell stilken og del i biter. Ha buketter og stilk i en kjele med litt vann, smør og salt og kok brokkolien i 2–3 min. under lokk til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.

  4. Trinn 4

    Stek marinerte koteletter i stekepanne 2-3 min. på hver side, på medium varme. Server koteletter med sitronbåter, fløtegratinerte poteter og smørdampet brokkoli.