Hjemmelaget bålpannesuppe | Oppskrift | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Bålpannesuppe med lam

Bålpannesuppe med lam

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
Bålpannesuppe med lam
Med en bålpanne kan du lage nesten hva som helst. Denne bålpannesuppen med lam er ypperlig utendørsmat.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

300 gr
Lammekjøtt, stekt
2 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
200 gr
Sellerirot
0.5 dl
Olivenolje
4 fedd
Hvitløk, hakket
1 ts
Timian, tørket
1 dl
Byggryn
10 dl
Vann
2 stk
Buljongterning
1 klype
Salt og pepper
1 dash
Sitronsaft
1 dl
Basilikum, frisk

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt det stekte kjøttet i 1 cm terninger. Rens grønnsakene og kutt i terninger. Fres i olivenolje med hvitløk og timian i 5 minutter. 

 

Trinn 2

Tilsett vann, buljongterninger og avsilte bløtlagt byggryn. Kok alt mørt i 20 minutter. Smak til med salt, pepper og evt. litt sitronsaft. Dryss med grovhakket basilikum og server med brød og smør.

TIPS!

Legg byggryn i 2 dl vann minimum 3 timer før koking. Har du ikke byggryn kan du lage suppen med knuste biter av tørket pasta.