Hopp til innhold

Lam og grønnsaker i form

3.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
Lam og grønnsaker i form
En god form med sesongens grønnsaker og høstens lam er deilig middagsmat, enten det er hverdag eller helg.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Renskåret lammekjøtt
4 ss
Hvetemel
1 ts
Flaksalt
0.5 ts
Sort pepper, malt
1 ts
Kanel
1 ts
Spisskummen
4 ss
Olivenolje
1 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk, hakket
4 stk
Gulrøtter
230 gr
Sellerirot
2 boks
Hakkede tomater
2 dl
Kjøttbuljong
1 dl
Kremfløte (kan sløyfes)
4 stk
Laurbærblad
2 kvist
Rosmarin
4 stk
Store poteter

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skjær kjøttet i store terninger. Bland mel, salt, pepper, kanel og spisskummen.

Trinn 2

Vend kjøttet i blandingen og stek gyllent (men ikke gjennomstekt) i en panne med olje. Ta kjøttet ut av pannen og legg i en ildfast form. Tilsett løk og hvitløk i pannen og stek et par minutter under omrøring.

Trinn 3

Skrell gulrøtter. Skjær i terninger. Gjør det samme med selleriroten. Ha i pannen. Hell på tomater og kjøttkraft, og kok opp. Legg urtene i pannen. La putre i 10 minutter. Bland inn fløte dersom ønskelig. Sett ovnen på 210 grader, varmluft eller over- og undervarme.

Trinn 4

Skrell potetene og skjær i tynne skiver. Hell grønnsaksblandingen over kjøttet i den ildfaste formen. Legg potetskivene lagvis på toppen. Sett formen midt i ovnen og la stå i 45 minutter.