Lam og grønnsaker i form
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skjær kjøttet i store terninger. Bland mel, salt, pepper, kanel og spisskummen.
-
Trinn 2
Vend kjøttet i blandingen og stek gyllent (men ikke gjennomstekt) i en panne med olje. Ta kjøttet ut av pannen og legg i en ildfast form. Tilsett løk og hvitløk i pannen og stek et par minutter under omrøring.
-
Trinn 3
Skrell gulrøtter. Skjær i terninger. Gjør det samme med selleriroten. Ha i pannen. Hell på tomater og kjøttkraft, og kok opp. Legg urtene i pannen. La putre i 10 minutter. Bland inn fløte dersom ønskelig. Sett ovnen på 210 grader, varmluft eller over- og undervarme.
-
Trinn 4
Skrell potetene og skjær i tynne skiver. Hell grønnsaksblandingen over kjøttet i den ildfaste formen. Legg potetskivene lagvis på toppen. Sett formen midt i ovnen og la stå i 45 minutter.