Hopp til innhold

Lam og kål i mørkt øl

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
Lam og kål i mørkt øl
Kombinasjonen av lam og kål i mørkt øl gir en fantastisk smak. Denne gryten skal langtidskoke, men er vel verdt koketiden.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1.5 kg
Oppkuttet fårikålkjøtt
1.5 ss
Salt
20 stk
Sorte pepperkorn
1 stk
Sitron, skall i strimler og saften
1 l
Mørkt øl f.eks bayer (pils kan også brukes)
20 stk
Sjalottløk
0.75 kg
Kål
0.75 kg
Poteter
1 dl
Persille, hakket

Slik gjør du

Trinn 1

Skyll lammekjøttet og tørk tørt med kjøkkenpapir. Bland kjøttet med salt, pepperkorn, sorte, grove strimler med sitronskall, og saften av en sitron i en stor kjele.

Trinn 2

Dekk kjøttet med mørkt øl. Kok opp og skum godt av. La kjøttet koke i en time.

Trinn 3

Skrell sjalottløk. Del kål i 5 cm biter. Skrell poteter og skjær i 1-2 cm terninger. Når kjøttet har kokt en time, tilsettes grønnsaker og poteter. Bland alt godt. Kok opp og la småkoke under lokk i 45 minutter til kjøtt, grønnsaker og poteter er møre.

Trinn 4

Dryss hakket persille over gryten like før servering.