Lam og kål i mørkt øl
Kombinasjonen av lam og kål i mørkt øl gir en fantastisk smak. Denne gryten skal langtidskoke, men er vel verdt koketiden.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skyll lammekjøttet og tørk tørt med kjøkkenpapir. Bland kjøttet med salt, pepperkorn, sorte, grove strimler med sitronskall, og saften av en sitron i en stor kjele.
-
Trinn 2
Dekk kjøttet med mørkt øl. Kok opp og skum godt av. La kjøttet koke i en time.
-
Trinn 3
Skrell sjalottløk. Del kål i 5 cm biter. Skrell poteter og skjær i 1-2 cm terninger. Når kjøttet har kokt en time, tilsettes grønnsaker og poteter. Bland alt godt. Kok opp og la småkoke under lokk i 45 minutter til kjøtt, grønnsaker og poteter er møre.
-
Trinn 4
Dryss hakket persille over gryten like før servering.