Lammegryte med potetpuré
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del opp benfritt lammekjøtt i 3 cm terninger. Brun godt i solsikkeolje, helst i jerngryte. Etter 4–5 minutter tilsettes tomatpuré, grovhakket hvitløk og løk, hakket timian og rosmarin og salt og pepper. Bland godt og dekk med vann. Kok opp og la gryten småkoke under lokk i 1 time.
-
Trinn 2
Kutt squash i staver. Skrell persillerot og del i 1 cm staver. Fres persillerøtter godt i olivenolje i 2–3 minutter. Tilsett squash. Bland sammen, krydre med salt og pepper. Tilsett grønnsakene i gryten med lammesteken og la koke med i 20 minutter til møre. Er kraften for tynn kan den jevnes med 1 ss maisstivelse utrørt i vann.
-
Trinn 3
Skrell mandelpotetene og kok i usaltet vann i ca. 15 minutter. Press gjennom en sikt til puré. Kok opp melk og smør og ha i salt og pepper. Tilsett potetpuréen og bland godt.
Rens og finhakk hvitløk og stek i smør til det blir lysebrunt. Tilsett hakket persille og stek i 2 minutter til. Krydre med salt og pepper.
-
Trinn 4
Gryten er ferdig når kjøttet er ordentlig mørt. Serveres med potetpuré og brunet smør.