Lammegryte med potetpuré

4.7 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
18 ingredienser
170 planlagt
Lammegryte med potetpuré
Legg oppskrift
i handlelapp
En god smakfull lammegryte er lett å lage og lager nesten seg selv. Servert med en fyldig og god potetpuré blir dette et festmåltid.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 g
Lammekjøtt uten ben (Stek eller bogkjøtt)
2 ss
Tomatpuré
6 fedd
Hvitløk
2 dl
Løk, hakket
2 ss
Timian, hakket
2 ss
Rosmarin, hakket
400 g
Persillerøtter
400 g
Squash
2 ss
Solsikkeolje
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
4 dl
Vann
1 dl
Olivenolje

Potetpuré

500 g
Mandelpoteter
2 dl
Melk
3 fedd
Hvitløk
2 dl
Persille, hakket
20 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Del opp benfritt lammekjøtt i 3 cm terninger. Brun godt i solsikkeolje, helst i jerngryte. Etter 4–5 minutter tilsettes tomatpuré, grovhakket hvitløk og løk, hakket timian og rosmarin og salt og pepper. Bland godt og dekk med vann. Kok opp og la gryten småkoke under lokk i 1 time.

Trinn 2

Kutt squash i staver. Skrell persillerot og del i 1 cm staver. Fres persillerøtter godt i olivenolje i 2–3 minutter. Tilsett squash. Bland sammen, krydre med salt og pepper. Tilsett grønnsakene i gryten med lammesteken og la koke med i 20 minutter til møre. Er kraften for tynn kan den jevnes med 1 ss maisstivelse utrørt i vann.

Trinn 3

Skrell mandelpotetene og kok i usaltet vann i ca. 15 minutter. Press gjennom en sikt til puré. Kok opp melk og smør og ha i salt og pepper. Tilsett potetpuréen og bland godt.

Rens og finhakk hvitløk og stek i smør til det blir lysebrunt. Tilsett hakket persille og stek i 2 minutter til. Krydre med salt og pepper.

Trinn 4

Gryten er ferdig når kjøttet er ordentlig mørt. Serveres med potetpuré og brunet smør.