Lammefrikassé med rotfrukter og sopp

En tradisjonell og enkel oppskrift på lammefrikassé, kokt sammen med smakfulle rotgrønnsaker. Server denne nydelige retten med kokte poteter.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Rens kjøttet for store sener og fettklumper. Skjær terninger i 3×3 centimeter.
Trinn 2
Ha kjøttet i en kjele med 1,5 liter vann og 2 ss salt. Kok opp og fjern skummet, da unngår du at kraften blir uklar. Småkok kjøttet i 1 time.
Trinn 3
Rens og kutt grønnsakene i terninger på ca. 2 cm. Tilsett grønnsakene i kjelen når kjøttet har kokt 1 time. Kok videre i 30 minutter, til kjøttet er mørt.
Trinn 4
Sil av kraften og bruk den til frikassésausen. Kok kraften ned til 4 dl.
Trinn 5
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Rør om og spe på med kraften fra lammet. Rør kraftig med visp, så det ikke blir klumper. Ha i fløte og kok sausen i 5 minutter.
Trinn 6
Kutt soppen i fire og ha i sausen. Kok opp. Smak til med sitronsaft, grovhakket persille salt og pepper.
Trinn 7
Hell sausen i kjelen med lammekjøtt og grønnsaker. Server med kokte, melne poteter.
Oppskriften er laget av
Bent Stiansen