Lammefrikassé med rotfrukter og sopp
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Rens kjøttet for store sener og fettklumper. Skjær terninger i 3×3 centimeter.
-
Trinn 2
Ha kjøttet i en kjele med 1,5 liter vann og 2 ss salt. Kok opp og fjern skummet, da unngår du at kraften blir uklar. Småkok kjøttet i 1 time.
-
Trinn 3
Rens og kutt grønnsakene i terninger på ca. 2 cm. Tilsett grønnsakene i kjelen når kjøttet har kokt 1 time. Kok videre i 30 minutter, til kjøttet er mørt.
-
Trinn 4
Sil av kraften og bruk den til frikassésausen. Kok kraften ned til 4 dl.
-
Trinn 5
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Rør om og spe på med kraften fra lammet. Rør kraftig med visp, så det ikke blir klumper. Ha i fløte og kok sausen i 5 minutter.
-
Trinn 6
Kutt soppen i fire og ha i sausen. Kok opp. Smak til med sitronsaft, grovhakket persille salt og pepper.
-
Trinn 7
Hell sausen i kjelen med lammekjøtt og grønnsaker. Server med kokte, melne poteter.
Oppskriften er laget av
Bent Stiansen