Lammefrikassé med rotfrukter og sopp | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammestek Lammefrikassé med rotfrukter og sopp

Lammefrikassé med rotfrukter og sopp

4.3 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
19 ingredienser
109 planlagt
Lammefrikassé med rotfrukter og sopp
En tradisjonell og enkel oppskrift på lammefrikassé, kokt sammen med smakfulle rotgrønnsaker. Server denne nydelige retten med kokte poteter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Benfritt lammekjøtt
10 stk
Pepperkorn (hele, hvite)
2 stk
Løk
2 stk
Purre
400 gr
Sellerirot
2 stk
Gulrot
4 stk
Laurbærblader
10 stk
Poteter
1.5 l
Vann
1 ss
Salt

Frikassésaus

2 dl
Fløte
2 ss
Sitronssaft
200 gr
Sjampinjong
0.3 potte
Frisk persille
1 klype
Kvernet hvit pepper
1 dl
All lammekraften fra kjøttkokingen
2 ss
Smør
3 ss
Hvetemel
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Rens kjøttet for store sener og fettklumper. Skjær terninger i 3×3 centimeter.

Trinn 2

Ha kjøttet i en kjele med 1,5 liter vann og 2 ss salt. Kok opp og fjern skummet, da unngår du at kraften blir uklar. Småkok kjøttet i 1 time.

Trinn 3

Rens og kutt grønnsakene i terninger på ca. 2 cm. Tilsett grønnsakene i kjelen når kjøttet har kokt 1 time. Kok videre i 30 minutter, til kjøttet er mørt.

Trinn 4

Sil av kraften og bruk den til frikassésausen. Kok kraften ned til 4 dl.

Trinn 5

Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Rør om og spe på med kraften fra lammet. Rør kraftig med visp, så det ikke blir klumper. Ha i fløte og kok sausen i 5 minutter.

Trinn 6

Kutt soppen i fire og ha i sausen. Kok opp. Smak til med sitronsaft, grovhakket persille salt og pepper.

Trinn 7

Hell sausen i kjelen med lammekjøtt og grønnsaker. Server med kokte, melne poteter.

Oppskriften er laget av

Bent Stiansen