Hopp til innhold

Lammefrikassé

4.0 i snitt
Lammefrikassé
Finstuing! Frikassé kommer av franske fricasser som betyr å stue. Dette er en rustikk og enkel lammefavoritt mange har et nært og kjært forhold til. Like godt på påskemenyen som til høstens helgemiddag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Lam

1.5 kg
Fersk lammestek, krydret og surret
5 stk
Laurbærblad
1 ss
Hel sort pepper
5 dl
Kaldt vann (avhengig av størrelse på gryten)

Grønnsaker

1 stk
Blomkål
1 pk
Vårløk
1 stk
Løk, 4-pk
4 stk
Gulrøtter

Saus

1 dl
Kremfløte
2 ss
Maizena
2 ss
Dijonsennep
3 ss
Kaldt vann

Garnityr

2 neve
Hakket dill

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skjær kjøttet i store biter. Legg kjøtt lagvis i en kjele med salt, hele pepperkorn og laurbærblad. Tilsett kaldt vann opp til halvparten av kjøttmengden. Sett på lokk og la småkoke i 3 timer til kjøttet er mørt. Sil av kraften som skal brukes til sausen.

  2. Trinn 2

    Grønnsaker: Skrell og skjær grønnsakene i store biter og blansjer alt (blansjere: kok i lettsaltet vann og avkjøl i kaldt vann).

  3. Trinn 3

    Sausen: Jevn kraften med maizena rørt ut i litt kaldt vann. Tilsett fløten og kok opp. Smak til med dijonsennep, salt og pepper. Tilsett grønnsaker og kjøtt og kok såvidt opp igjen. Server med et godt dryss med hakket fersk dill.