Langtidsbakt lammestek og persillerot | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammestek Langtidsbakt lammestek og persillerot

Langtidsbakt lammestek og persillerot

4.6 i snitt
Langtidsbakt lammestek og persillerot
Denne lammesteken langtidsbakes i rosmarin og hvitløk. Retten serveres med gratinerte tomater, ovnsstekt persillerot og urtesjy som deilig tilbehør.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Gratinerte plommetomater

1 skive
Loff, skive uten skorper
0.5 potte
Basilikum
50 gr
Parmesan
4 stk
Plommetomater (store)
1 fedd
Hvitløk
1 klype
Nykvernet pepper
3 ss
Olivenolje
0.5 ts
Salt

Ovnsstekte persillerøtter

2 fedd
Hvitløk
1 ss
Sitron, saft
0.1 potte
Persille
500 gr
Persillerøtter
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Urtesjy

1 ss
Timian, frisk finhakket
1 ss
Sitron, saft
1 ss
Rosmarin, frisk finhakket
1.5 ts
Maizena
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Langtidsbakt lammestek

2 dl
Eplejuice
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Surret lammestek
0.5 stk
Sitron
1 ss
Timian, frisk finhakket
1 ss
Rosmarin, frisk finhakket
2 dl
Persille, frisk finhakket
1 ts
Kvernet sort pepper
1 stk
Buljongterning
0.5 dl
Olivenolje
0.5 ss
Salt
2 dl
Vann til buljong

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Fremgangsmåte langtidsbakt lammestek: Forvarm ovnen til 220 °C varmluft. Fjern nettet rundt steken og brett den ut. Finhakk urter og hvitløk og dryss på alle sider av lammesteken. Dryss med salt og pepper. Rull kjøttet sammen og bind den med bomullshyssing til en stek. Legg lammesteken i et ildfast fat og hell på hvitvin og buljong. Skjær sitronen i skiver og legg dem på lammesteken. Hell olivenolje over lammesteken. Sett fatet i ovnen i 30 minutter til bruning. Ta ut fatet og dekk det med aluminiumsfolie. Reduser varmen til 150 °C. Stek lammesteken i 1 time til. Når lammesteken er ferdigstekt, mør og saftig, siles sjyen over i en kjele. Steken får lov til å hvile i 20 minutter før den skjæres i skiver og serveres med sjy og garnityr.

 2. Trinn 2

  Fremgangsmåte gratinerte plommetomater: Del tomatene i to på langs og legg dem i et ildfast fat. Ha alle de andre ingrediensene i en food processor og kjør sammen til en pesto. Fordel pestoen på tomatene.

 3. Trinn 3

  Fremgangsmåte ovnsstekte persillerøtter: Skrell persillerøttene og del dem i to eller fire på langs. Bland dem med olivenolje, skivet hvitløk, sitronsaft, salt og nykvernet sort pepper. Legg alt i et ildfast fat. Vend inn hakket persille ved servering. Sett fatene med tomater og persillerøtter samtidig i stekeovnen ved 225 °C varmluft. Stek tomatene i 10 minutter og persillerøttene i 20 minutter.

 4. Trinn 4

  Fremgangsmåte urtesjy: Hell lammekraften fra steken over i en kjele. Kok opp og kok ned til 4 dl. Rør ut maisstivelse i litt kaldt vann og jevne sjyen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Tilsett frisk, finhakket timian og rosmarin ved servering.