Reinsdyrbiff med rotpuré og rosenkål
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Gni biffene godt inn med knust sort pepper og maldonsalt. Varm opp pannen og tilsett solsikkeolje og smør. Brun hurtig biffene på begge sider og legg dem på et stekebrett. Hell over fettet.
-
Trinn 2
Etterstek i ovn ved 170°C i 5 -7 minutter. Ta ut og la biffene hvile i 5 minutter på en lun plass.
-
Trinn 3
Kålrotpuré: Skrell og skjær opp kålrot og løk. Ha det i en kjele sammen med laurbærblad, timian og pepper. Dekk med vann og kok under lokk til grønnsakene er møre. Hell av vannet og damp det tørt.
-
Trinn 4
Ta ut krydderet og kjør til en glatt puré sammen med kaldt smør i en blender. Smak til med salt.
-
Trinn 5
Rosenkål: Del rosenkålen i to og forvell/blansjer den. Rist det tørt i et kjøkkenhåndkle.
-
Trinn 6
Stek Serranoskinken sprø i en stekepanne med smør. Bland inn rosenkålen og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med salt.
-
Trinn 7
Pærer: Skrell pæren og del den i 8 båter.
-
Trinn 8
Smelt smør i en stekepanne og tilsett pærebåtene. Stek dem gylne.
-
Trinn 9
Tilsett litt sukker og karamelliser lett. Press sitronsaft over og la det koke inn.
Langsom opptining gir best resultat! Legg fryst reinsdyrkjøtt i kjøleskpet kvelden før det skal tilberedes, da hindrer du at mer kjøttsaft enn nødvendig renner ut.