Reinsdyrbiff med nordisk tilbehør | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Vilt Reinsdyr Reinsdyrbiff med nordisk tilbehør

Reinsdyrbiff med nordisk tilbehør

3.8 i snitt
Reinsdyrbiff med nordisk tilbehør
Reinsdyrbiff er en norsk luksusråvare med rene og syrlige smaker. I denne serveringen bidrar flere typer syrlig tilbehør til å framheve kjøttets spesielle kvaliteter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Reinsdyrbiff

900 gr
Reinsdyrbiff, mørbrad eller ytrefilet (600 - 900 g)
10 stk
Einebær
1 ss
Timian, finhakket
1 dl
Eplejuice
2 dl
Crème Fraiche
1 ss
Tyttebærsyltetøy
1 skive
Geitost
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Solsikkeolje
2 dl
Vann
1 terning
Buljongterning

Eple- og tyttebærkompott

300 gr
Epler
0.5 dl
Eplejuice
1 dl
Tyttebær
0.5 dl
Sukker

Glaserte gulrøtter

0.5 kg
Gulrøtter
50 gr
Smør
1 ss
Honning
2 dl
Vann
2 ss
Eddik
0.5 ts
Salt

Sitronsyltet rødløk

0.5 dl
Sitronsaft
300 gr
Rødløk
0.5 dl
Sukker
0.5 ts
Salt

Mandelpotetpuré med hasselnøtter

1.5 dl
Fløte
500 gr
Mandelpoteter
1 dl
Hasselnøtter
50 gr
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Mandelpotetpuré med hasselnøtter: Skrell potetene og kok dem til de begynner å gå i stykker, ca. 20 minutter. Forvarm stekeovnen til 230 °C varmluft. Grovhakk hasselnøtter og fordel dem på et stekebrett. Bak dem lysebrune i 3-5 minutter. Hell vannet av potetene og press dem gjennom en fin sikt eller mos med en potetstapper. Kok opp fløte med smør og bland det i potetpureen. Smak til med salt og nykvernet pepper. Dryss de ristede hasselnøttene over potetpureen ved servering.

 2. Trinn 2

  Eple- og tyttebærkompott: Skrell eplene og fjern kjernen. Del dem i biter på ca. 1 cm. Ha dem i en kjele sammen med tyttebær, sukker og eplejuice. Kok i 10 minutter under lokk til eplene er helt myke. Rør med en visp til kompott og avkjøl. Server som tilbehør til reinsdyrbiffen.

 3. Trinn 3

  Glaserte gulrøtter: Skrell gulrøttene og kutt i skiver eller stenger. Ha dem i en kasserolle med vann, smør, honning, eddik og salt. Kok opp og la koke uten lokk i ca. 5 minutter. Det er fint om noe av vannet fordamper slik at væsken som er rundt gulrøttene tykner og glaserer gulrøttene.

 4. Trinn 4

  Sitronsyltet rødløk: Rens rødløken og del i smale båter som skilles fra hverandre. Ha løken i en kjele, tilsett sitronsaft, sukker og salt. Sett på lokk og kok opp. La småkoke i ca. 5 minutter. Serveres varm til reinsdyrbiffen.

 5. Trinn 5

  Reinsdyrbiff: Skjær til fire biffer á ca. 150 g. Gni dem inn med salt og nykvernet pepper, finhakkede einebær og frisk timian. Varm en stekepanne med solsikkeolje og stek biffene i 3 minutter på hver side på medium/ sterk varme. Ta biffene ut av pannen og tilsett eplejuice, vann, buljongterning, tyttebærsyltetøy og geitost. Kok ned til det halve og tilsett crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Kok i ca. 3 minutter til sausen tykner, sil sausen og kjør glatt med stavmikser. Server sausen til reinsdyrbiffene.

Kompotten skal serveres kald og kan godt lages dagen i forveien.