Røkelaksrullade med urtekremost
Hjemmelaget urtekremost gjør denne lakserulladen til noe helt spesielt. Frisk eplesalat, syrlig dressing og fargerik basilikumolje gjør dette til en både elegant og fargerik forrett.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Røkelaksrullader: Skjær røkelaks i tynne skiver. Legg seks og seks skiver utover på plastfolie. Bland sammen kremost med de hakkede urtene sitronsaft, salt og pepper. Legg en stripe urteost på røkelaksskivene.
-
Trinn 2
Rull laksen sammen til en rullade og pakk den i plastfilm. Sett rulladene kaldt slik at de setter seg. Pakk rullene ut av plasten og skjær dem i 32 biter. Anrett på tallerken sammen med eplesalat og creme fraichedressinngen.
-
Trinn 3
Eplesalat: Rens salaten og legg den i iskaldt vann. Tørk salaten godt og bland den med olivenolje, eddik, salt og pepper. Legg utover en tallerken, skjær eplene i tynne strimler og anrett oppå salaten.
-
Trinn 4
Creme fraichedressing: Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 5
Basilikumolje: Ha olje i en hurtigmikser. Rens basilikumbladene fra stilken. Ha bladene i oljen sammen med salt og pepper. Kjør til en grønn olje.
Tips!
Lakserullene kan lages en dag før og skjæres opp tre timer før servering. Creme fraichedressing og basilikumolje kan lages to dager før.