Rømmegrøt med spekemat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grøt Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt med spekemat

4.1 i snitt
Rømmegrøt med spekemat
Rømmegrøt er skikkelig tradisjonsmat og med spekeskinke til blir denne julefavoritten komplett.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Rømmegrøt

5 dl
Melk
5 dl
Seterrømme
1 ts
Salt
2 dl
Hvetemel

Spekemat

1 pk
Flatbrød
400 gr
Spekemat av eget ønske

Server med

2 ts
Kanel
1 dl
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    La rømmen koke ca. 5 minutter. Sikt i halvparten av melet og rør godt. La det koke på svak varme til smøret kommer fram, skum av smøret med en skje og hold dette varmt i en liten kjele.

  2. Trinn 2

    Tilsett resten av melet og spe med melk, litt om gangen. La grøten småkoke ca. 5 minutter før du smaker til med salt.

  3. Trinn 3

    Server rømmegrøten med sukker, kanel og smøret du har skummet av. Og på godt vestlandsvis – med spekemat og flatbrød.