Dyrevelferd i REMA 1000 | Ansvarlig handel
Hopp til innhold

Dyrevelferd

Vi bryr oss om dyrevelferd og vil være transparente på hvordan vi jobber for å bedre levekårene for dyrene. På denne siden kan du lese mer om hvordan vi jobber.

Byttet til en friskere og mer aktiv kyllingrase

Sammen med Norsk Kylling har vi i flere år jobbet med å forbedre dyrevelferden i egen kyllingproduksjon. I 2018 kunne vi dele gladnyheten om at vi byttet til en friskere og mer aktiv kyllingrase ved å innføre Hubbard hos alle bøndene som leverer til merkevaren Solvinge. Den nye kyllingrasen lever lenger og vokser saktere, som bidrar til bedre levekår for kyllingen.

Dyrevernmerket svineprodukter

Sammen med Kolonihagen har vi lansert vår egen serie med økologiske svineprodukter, som alle bærer Dyrevernmerket. Når du velger Kolonihagen kan du være trygg på at disse ikke bare er kompromissløse på smak og kvalitet, men også at de er produsert i tråd med naturen på en bærekraftig og etisk måte – med dyrevelferd i fokus.

Noen tiltak vi har gjort

Stiller strenge krav til dyrevelferd

For å bli leverandør av REMA 1000 må du følge myndighetenes retningslinjer, samt våre egne, strengere krav til dyrevelferd. I tillegg har vi tatt en rekke standpunkt for å bedre dyrevelferden i Norge – som å være første dagligvareaktør til å slutte å selge burhøns og skifte til en friskere kyllingrase. Vi tror på å jobbe sammen med leverandørene for å stadig utfordre oss på smak, kvalitet og sikre at dyrene i produksjonen har hatt det godt.

Les også om

Ansvarlig handel

Her finner du mer informasjon om vårt arbeid med ansvarlig handel: Gode arbeidsforhold, hensyn til miljø, trygg mat og god dyrevelferd.

Miljø og bærekraft

Miljø og bærekraft er viktig for oss. Les hvordan vi aktivt jobber med miljø og bærekraft, og se les om hva våre…

matsvinn

Mindre matsvinn

REMA 1000 har som ambisjon å være en pådriver i kampen mot matsvinn. Vi skal redusere vår andel mat som kastes med…