Rema.no » Ansvar i REMA 1000
Hånd i kornåker

Bærekraft og samfunnsansvar i REMA 1000

I REMA 1000 skal du finne varer av høy kvalitet til den laveste prisen. Samtidig er det viktig for oss at du kan bære handleposen hjem med god samvittighet. Når vi lager, frakter og selger varer er vi også opptatt av kloden og menneskene rundt oss.

Når du handler en vare merket «REMA 1000» skal du være trygg på at vi gjør vårt beste for at du skal ta et godt valg. Bedre dyrevelferd og sunnere varer, mindre plast og matsvinn, lavere klimautslipp og bevaring av regnskogen er saker som sitter vårt hjerte nært. Dette og mye annet kan du lese mer om under.

Kornåker

Kutter klimautslipp

REMA 1000 er rangert som en av verdens beste bedrifter innen klimaledelse. Siden 2013 har vi redusert utslippene våre med 60 prosent.

Satsing på miljøbutikker, bytte av kjølegasser, varetransport med tog og fornybar energi er noe av det vi gjør.

Les om hvordan vi jobber med klima her
Holdbarhetsindikatoren Keep-it på kylling fra Stange

Mindre matsvinn

REMA 1000 skal kutte eget matsvinn med 50 prosent i god tid før 2030. Gode bestillingsrutiner, nedprising av varer, samarbeid med holdbarhetsindikatoren Keep-it og merke produkter med tilleggsmerkingen “Best før, ofte god etter” er noe av det vi gjør.

Les om matsvinn i REMA 1000 her
Hånd i kornåker

Ansvarsrapport 2020

Les Ansvarsrapporten 2020 her

Handlenett med grønnsaker

Mindre plast og mer gjenbruk

I REMA 1000 har vi hittil kuttet 1000 tonn plast rundt egne produkter, og er godt i gang med å kutte mer. Redusere plast der vi kan, bruke mer gjenvunnet materiale, legge til rette for sirkulær økonomi og teste ny emballasjeteknologi er noe av det vi gjør.

Vi jobber samtidig med tydeligere merking av egne produkter slik at det blir enkelt for deg å resirkulere.

Les om hvordan vi jobber med plast og emballasje her

Aktuelle saker

REMA 1000 er i verdenstoppen på klimaledelse

CDP kårer REMA 1000 til beste nordiske aktør for andre året på rad når det gjelder klimaledelse.

Slik gjør vi butikken din mer miljøvennlig

Eldre REMA 1000-butikker oppgraderes for å bli mer energismarte. LED-belysning og klimavennlige kjøleanlegg gir lavere energiforbruk.

Dyrevernmerket gris hos REMA 1000

Alle svineprodukter fra Kolonihagen er merket med Norges første Dyrevernmerke.

Tar vare på regnskogen

Siden 2014 har REMA 1000 reddet over 48 000 fotballbaner med regnskog årlig. Vi var første dagligvarekjede til å fjerne palmeolje i alle egne matvarer og er i dag den eneste som ikke tar inn nyheter som inneholder den regnskogfiendtlige ingrediensen.

Les hvordan vi jobber med regnskogbevaring her

Bærekraftig fisk og sjømat

I REMA 1000 jobber vi for å selge bærekraftig fisk og sjømat. All scampi solgt hos oss er ASC-sertifisert og i 2019 lanserte vi MSC-sertifisert tunfisk av egen merkevare. Vi bruker ikke soya fra områder truet av avskoging og selger ikke fiskearter som er rødlistet i Norge.

Les om hvordan vi jobber med fisk og sjømat her
REMA 1000-ansatte i butikk

Inkludering og mangfold

80 prosent av REMA-Kjøpmenn gir muligheter til mennesker som faller utenfor arbeidslivet, og mennesker fra over 70 nasjoner jobber i REMA 1000. Vi mener at alle mennesker har noe å bidra med i arbeidslivet. Derfor tilbyr vi arbeidstrening og språkopplæring i våre butikker.

Les mer om inkludering og mangfold her

Aktuelle saker

Frakter varer med tog

Bruk av togtransport fremfor biltransport bidrar til store reduksjoner i CO2-utslipp, derfor går deler av inntransporten til våre seks distribunaler med tog.

Bjarte Myrholm holder Håndballbrødet i REMA 1000-butikk

Idrett for alle

Ved å kjøpe håndballbrødet støtter du håndballspillere med nedsatt funksjonsevne. 1 krone per solgte brød går til å tilrettelegge for flere inn i idretten.

Hovedsamarbeidspartner til Veien ut

REMA 1000 er hovedsamarbeidsparner til “Veien ut”, som hjelper rusavhengige til å leve et rusfritt liv.

Det skal være enkelt å velge sunt

REMA 1000 har signert intensjonsavtalen fra myndighetene og forpliktet seg til å redusere salt, sukker og mettet fett. Hittil har vi redusert 30 prosent salt fra egne produkter, plassert sunnere alternativer først i butikken og øker stadig andelen økologiske varer.

Les hvordan vi jobber med sunnhet her
Økologiske produkter fra REMA 1000

Satser på økologi

Vi mener at økologisk mat skal være tilgjengelig for alle som har lyst til å spise sunt og bærekraftig. Vårt mål er derfor å øke volumet på økologiske varer slik at prisene blir lavere. Mange av REMA 1000s egne produkter er økologiske, i tillegg tilbyr vi premiummerket Kolonihagen i alle våre butikker.

Les mer om hvordan vi jobber med økologi her
avokado i kurv

Ansvarlig handel

Alle varene REMA 1000 kjøper skal holde høy standard ved arbeidsforhold og miljø, og vi har vært medlem av Etisk Handel siden 2001. Flere av REMA 1000s egne produkter er sertifisert med de viktigste miljø- og rettferdig handel-merkene, som Fairtrade, Svanen og UTZ.

REMA 1000 jobber med leverandørene i ulike utviklingsprosjekter. Visste du for eksempel at vi i 2019 samlet inn 1 780 000 kroner til utviklingsarbeid i Afrika gjennom salg av Ansvarsroser og 670 000 kroner til kaffearbeidere gjennom kaffefondet til Kolonihagen?

Les mer om ansvarlig handel her

Aktuelle saker

All kaffe fra Kjeldsberg er sertifisert

Sertifisert kaffe

All kaffe fra Kjeldsberg er UTZ- eller Fairtrade-merket.

Jordbærkurv i hender

REMA 1000 skal kutte 1500 tonn plast

Vi skal kutte unødvendig bruk av plast tilsvarende 37 prosent. Dette er dagligvarebransjens mest ambisiøse mål.

Resirkulert plast i REMA 1000-bæreposen

Hos REMA 1000 får du den mest miljøvennlige plastbæreposen i dagligvaremarkedet, bestående av 80 prosent resirkulert plast. I tillegg tilbyr vi handlenett laget av 100 prosent gjenvunnet materiale.