Ansvar i REMA 1000 | Samfunnsansvar, miljø og helse | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Ansvar i REMA 1000
Ansvar i REMA 1000

Miljø og samfunnsansvar

I REMA 1000 skal du finne varer av høy kvalitet til den laveste prisen. Samtidig er det viktig for oss at du kan bære handleposen hjem med god samvittighet. Når vi lager, frakter og selger varer, er vi opptatt av hvordan det påvirker kloden og menneskene rundt oss. Her kan du lese mer om vårt arbeid innen samfunnsansvar og bærekraft.

Mindre plast og mer gjenbruk

I REMA 1000 har vi hittil kuttet 1000 tonn plast rundt egne produkter, og er godt i gang med å kutte mer. Redusere plast der vi kan, bruke mer gjenvunnet materiale, legge til rette for sirkulær økonomi og teste ny emballasjeteknologi er noe av det vi gjør.
Vi jobber samtidig med tydeligere merking av egne produkter slik at det blir enkelt for deg å resirkulere.

Åpenhetsloven

REMA 1000 Norge AS er omfattet av åpenhetsloven, og gjennomfører aktsomhetsvurderinger basert på OECDs retningslinjer for flernasjonale selskaper.

Vi stiller strenge krav til våre leverandører, både norske og utenlandske. Vi skiller mellom arbeidet gjort på våre egne merkevarer og produkter vi kjøper fra merkevareleverandører.

Vi tar naturlig nok et utvidet ansvar på våre egne merkevarer der vi kan påvirke mest.

Nedenfor kan du lese mer om hvordan vi jobber med Åpenhetsloven.

Slik gjør vi butikken din mer miljøvennlig

Vi jobber for at butikkene våre skal være så miljøvennlige som mulig.

Les mer her

REMA 1000 er blant verdens beste på klimaledelse

For femte året på rad fikk vi karakteren A på Carbon Disclosure Project (CDP) sitt internasjonale karakterkort.

Les mer her

Våre hjertesaker

Vi gjør vårt beste for å gi deg en sunn og mer bærekraftig hverdag. Det er mulig med høye ambisjoner og hardt arbeid.

Vi jobber for bedre dyrevelferd og sunnere varer. Vi tar betydelig grep for mindre plast og matsvinn, lavere klimautslipp og bevaring av regnskogen. Vi tar også samfunnsansvaret på alvor ved å være en trygg og motiverende arbeidsgiver. Vi er stolte over å være en foregangsfigur for et inkluderende arbeidsliv.

Les mer om våre hjertesaker under.

Kornåker

Kutter klimautslipp

REMA 1000 er rangert som en av verdens beste bedrifter innen klimaledelse. Siden 2013 har vi redusert utslippene våre med 60 prosent.
Satsing på miljøbutikker, bytte av kjølegasser, varetransport med tog og fornybar energi er noe av det vi gjør.

Holdbarhetsindikatoren Keep-it på kylling fra Stange

Mindre matsvinn

REMA 1000 skal kutte eget matsvinn med 50 prosent i god tid før 2030. Gode bestillingsrutiner, nedprising av varer, samarbeid med holdbarhetsindikatoren Keep-it og merke produkter med tilleggsmerkingen “Best før, ofte god etter” er noe av det vi gjør.

REMA 1000 Hubbard Kylling

Jobber for bedre dyrevelferd

REMA 1000 er verdens eneste dagligvareaktør som kun selger kylling med bedre dyrevelferd. I 2018 byttet vi til en friskere og mer aktiv kyllingrase i alle fjøs, samtidig som vi ga dem bedre plass og mer miljøberikelser.
REMA 1000 var første dagligvareaktør til å slutte å selge buregg og har vært med på å utvikle Norges første Dyrevernmerket. Du finner dyrevernmerket svin fra Kolonihagen i alle våre butikker.

Les aktuelle saker

Les mer om vårt arbeid med miljø, ansvarlig handel og samfunnsansvar i artiklene under.

Tar vare på regnskogen

Siden 2014 har REMA 1000 reddet over 48 000 fotballbaner med regnskog årlig. Vi var første dagligvarekjede til å fjerne palmeolje i alle egne matvarer og er i dag den eneste som ikke tar inn nyheter som inneholder den regnskogfiendtlige ingrediensen.

REMA 1000-ansatt holder en pakke laksefilet

Bærekraftig fisk og sjømat

I REMA 1000 jobber vi for å selge bærekraftig fisk og sjømat. All scampi solgt hos oss er ASC-sertifisert og i 2019 lanserte vi MSC-sertifisert tunfisk av egen merkevare. Vi bruker ikke soya fra områder truet av avskoging og selger ikke fiskearter som er rødlistet i Norge.

Inkludering og mangfold

80 prosent av REMA-Kjøpmenn gir muligheter til mennesker som faller utenfor arbeidslivet, og mennesker fra over 70 nasjoner jobber i REMA 1000. Vi mener at alle mennesker har noe å bidra med i arbeidslivet. Derfor tilbyr vi arbeidstrening og språkopplæring i våre butikker.

Les aktuelle saker

Det skal være enkelt å velge sunt

REMA 1000 har signert intensjonsavtalen fra myndighetene og forpliktet seg til å redusere salt, sukker og mettet fett. Hittil har vi redusert 30 prosent salt fra egne produkter, plassert sunnere alternativer først i butikken og øker stadig andelen økologiske varer.

Økologiske produkter fra REMA 1000

Satser på økologi

Vi mener at økologisk mat skal være tilgjengelig for alle som har lyst til å spise sunt og bærekraftig. Vårt mål er derfor å øke volumet på økologiske varer slik at prisene blir lavere. Mange av REMA 1000s egne produkter er økologiske, i tillegg tilbyr vi premiummerket Kolonihagen i alle våre butikker.

avokado i kurv

Ansvarlig handel

Alle varene REMA 1000 kjøper skal holde høy standard ved arbeidsforhold og miljø, og vi har vært medlem av Etisk Handel siden 2001. Flere av REMA 1000s egne produkter er sertifisert med de viktigste miljø- og rettferdig handel-merkene, som Fairtrade, Svanen og UTZ.
REMA 1000 jobber med leverandørene i ulike utviklingsprosjekter. Visste du for eksempel at vi i 2019 samlet inn 1 780 000 kroner til utviklingsarbeid i Afrika gjennom salg av Ansvarsroser og 670 000 kroner til kaffearbeidere gjennom kaffefondet til Kolonihagen?

Informasjon vedr. innsynsak solceller

Som et ledd i REMA 1000 sitt mål om å bli klimapositive innen 2030, ble det i 2018 installert solcelleanlegg på taket til distribunalen i Stavanger. I 2019 fikk vi solcellepanel på Vinterbro, i 2021 fulgte distribunalene i Trondheim og Bergen etter, og i 2022 ble de installert solcellepaneler på distribunalen i Narvik.

Les mer om solceller her

Les mer om...