Helse | REMA 1000
Hopp til innhold
tomat i løsvekt ligger i forgrunnen i en rema-butikk

Helse

Det skal være enkelt å velge sunt. Nærmere 25 prosent av Norges befolkning handler mat i våre butikker. Ved å gjøre det enklere for deg å ta gode og sunne valg, skal vi bidra til at folkehelsen utvikler seg i en positiv retning. Hvordan kan du lese mer om her.

Kosthold er en avgjørende faktor for helsa. Som dagligvarekjede har vi et ansvar for å inspirere og tilrettelegge for at 3,5 ukentlige kundebesøk beveger seg i en sunnere retning. Derfor har vi satt oss offensive mål om å selge mer av det som er bra for deg, samt forsøke å påvirke til mindre inntak av det vi bør spise mindre av.
Vår største mulighet til å bidra til en bedre folkehelse ligger i produktutvikling og sortiment. Vi har også mulighet til å inspirere kundene til gode og sunne valg gjennom vareplassering i butikk, kampanjer og markedsføring.
Vårt mål er å redusere innholdet av salt, sukker og mettet fett i varene våre og selge mer av det som er bra for helsen. Videre skal vi redusere tilsetningsstoffer og bidra til breddeidrett og aktivitet lokalt, regionalt og nasjonalt.

Slik jobber vi med sunnere folkehelse

Les mer om hvordan vi jobber i ansvarsrapporten vår her.

Sunne varer først

Visste du at vi var først ute med å plassere frukt og grønnsaker som det første du møter når du går inn i butikken? Etterfulgt av å plassere grovt brød og sukkerfri drikke først i de ulike avdelingene. Målet er å gjøre det enklere for deg å ta sunnere valg.

Mindre salt, sukker og mettet fett

I flere år har vi jobbet med å redusere salt i våre egne produkter. Samtidig har vi satset på sukkerfri drikke og lansert sunne flere plantebaserte produkter, som et tiltak for å redusere inntaket av mettet fett. Visste du at barnematserien fra Lev Vel er uten tilsatt salt eller sukker?

Reduksjon av tilsetningsstoffer

I 2020 startet vi jobben med å fjerne en rekke tilsetningsstoffer i egne produkter. Blant annet ble innholdet i både brød, kjøttprodukter og påleggssalater redusert. Fremover jobber vi med å redusere tilsetningsstoffer i flere varekategorier.

Du er kanskje også interessert i?

Enklere å velge sunt

Vi bør spise mer grønnsaker, mer fisk og sjømat, mindre salt, mindre sukker og en større andel umettet fett i forhold til…

Økologi tilgjengelig for alle

Vårt mål er å gjøre økologisk mat tilgjengelig for de som ønsker å spise sunn og bærekraftig mat. Les hvordan vi gjør…

5 tips for å gjøre pastaretten sunnere

Pasta er både billig, enkelt og godt. Ikke rart det havner på middagsbordet gjerne flere ganger i uken. Her er 5 tips…

7 tips til sunnere mellommåltider

Mellommåltider er en fin måte å holde blodsukkeret stabilt. Se 7 tips til sunnere alternativer som hjelper deg gjennom dagen.

Slik gjør du matpakken sunnere

Matpakker som både smaker godt og er bra for kroppen din trenger ikke være avansert. Her får du våre beste tips til…