Hopp til innhold

Krydret shakshuka med paprika

3.9 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
6 planlagt
Krydret shakshuka med paprika

Shakshuka med egg og tomatsaus har røtter fra Midtøsten og Nord-Afrika. Her er den laget med spenstig krydder, pinjekjerner og paprika. Vel bekomme!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

300 gr
Kjøttdeig (valgfritt restekjøtt)
2 boks
Hakkede tomater
1 stk
Stor paprika, i strimler
2 fedd
Hvitløk, finhakket
1 stk
Løk, finhakket
1 ts
Malt spisskummen
1 ts
Paprikapulver
2 ss
Bladpersille, finhakket stilker + blader
30 gr
Pinjekjerner
4 stk
Egg
0.5 ts
Chilipulver
4 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Hakk løk og stek myk i olje. Tilsett kjøttdeig og brun i pannen sammen med løken. Tilsett hvitløk og krydder.

Trinn 2

Hell på hakkede tomater, samt paprika og persille. La dette surre i 20 minutter på høy varme.

Trinn 3

Form fire hull i sausen med baksiden på en skje. Kakk et egg i hvert hull og legg på lokk. La eggene sette seg. Dryss over pinjekjerner og persille og server.

TIPS

Sakshuka er perfekt å lage av tomater og paprika som er blitt litt slappe. Smaksett den med urtestilker og rester av kjøttdeig. Eggene gir en deilig kremete konsistens til retten, som gjør den perfekt å dyppe brød i.