Krydret shakshuka med paprika
Shakshuka med egg og tomatsaus har røtter fra Midtøsten og Nord-Afrika. Her er den laget med spenstig krydder, pinjekjerner og paprika. Vel bekomme!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Hakk løk og stek myk i olje. Tilsett kjøttdeig og brun i pannen sammen med løken. Tilsett hvitløk og krydder.
-
Trinn 2
Hell på hakkede tomater, samt paprika og persille. La dette surre i 20 minutter på høy varme.
-
Trinn 3
Form fire hull i sausen med baksiden på en skje. Kakk et egg i hvert hull og legg på lokk. La eggene sette seg. Dryss over pinjekjerner og persille og server.
TIPS
Sakshuka er perfekt å lage av tomater og paprika som er blitt litt slappe. Smaksett den med urtestilker og rester av kjøttdeig. Eggene gir en deilig kremete konsistens til retten, som gjør den perfekt å dyppe brød i.