Hvit pizza med potet og timian
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Løs saltet opp i vannet, og bland inn gjær og olje. Ha i mel og elt med maskin eller for hånd i minimum 10 minutter til en smidig deig. Dekk med plastfolie og sett til heving i ca. 45 minutter.
-
Trinn 2
Slå luften ut av deigen og del i 6 emner. Dekk med plastfolie og hev i 45 minutter eller sett til kaldheving natten over.
-
Trinn 3
Hvit saus: Se under i anbefalte oppskrifter.
-
Trinn 4
Vask og tørk potetene godt. Skjær i tynne skiver med mandolin eller ostehøvel.
-
Trinn 5
Kjevle ut emnene og bre pizzasaus utover bunnen. Legg på potetskiver. Strø med timian og revet ost.
-
Trinn 6
Stek i ovnen på 250 grader (eller høyere) til pizzaen er gyllen.