Jambalaya | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Jambalaya

3.6 i snitt
Jambalaya

Jambalaya er en risrett fra det spanske og franske kjøkkenet. Alle har sin variant, men det er vanlig å bruke chorizo, kylling, skinke og skalldyr. Den viktigste ingrediensen er allikevel fantasien!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Kylling lårfilet
200 gr
Chorizo
150 gr
Bacon
1 stk
Stor løk
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili (eller mer)
2 stk
Paprika
1 ss
Paprikapulver
1 ts
Tørket timian
200 gr
Risottoris
1 boks
Hermetiske tomater
100 gr
Grønne erter
300 gr
Reker med skall
1 neve
Persille
1 stk
Lime
1 ss
Olivenolje til steking
0.5 ts
Chilipulver (eller mer)
0.5 ss
Gurkemeie
5 dl
Varm kyllingkraft (vann + buljongterning)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kutt kyllingkjøttet i passelige biter, hakk chorizo og bacon.

    Fres baconet et par minutter og tilsett chorizobitene. La alt få litt farge og sett til side.

    Fres kyllingbitene på samme måte. Sett til side.

  2. Trinn 2

    I en stor gryte eller wok – surr hakket løk, finhakket hvitløk og chili til det er mykt og blankt. Juster chilimengden etter hva du tåler!

    Tilsett paprika i biter, paprikapulver, chilipulver, gurkemeie og timian. La surre et par minutter før du tilsetter risottoris, kyllingkraft og hermetiske tomater.

    La det hele få et oppkok og tilsett kylling, chorizo og bacon. Sett på lokk og la det trekke på lav temperatur til risen er ferdig, ca. 30 minutter.

  3. Trinn 3

    Ha oppi grønne erter og hele reker etter ca. 20 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper, eventuelt mer chili.

    Server med persille og limebåter.

TIPS

Alle familier har sin variant av Jambalaya. Bruk fantasien og ha oppi det du liker best!