Jambalaya
Jambalaya er en risrett fra det spanske og franske kjøkkenet. Alle har sin variant, men det er vanlig å bruke chorizo, kylling, skinke og skalldyr. Den viktigste ingrediensen er allikevel fantasien!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kutt kyllingkjøttet i passelige biter, hakk chorizo og bacon.
Fres baconet et par minutter og tilsett chorizobitene. La alt få litt farge og sett til side.
Fres kyllingbitene på samme måte. Sett til side.
-
Trinn 2
I en stor gryte eller wok – surr hakket løk, finhakket hvitløk og chili til det er mykt og blankt. Juster chilimengden etter hva du tåler!
Tilsett paprika i biter, paprikapulver, chilipulver, gurkemeie og timian. La surre et par minutter før du tilsetter risottoris, kyllingkraft og hermetiske tomater.
La det hele få et oppkok og tilsett kylling, chorizo og bacon. Sett på lokk og la det trekke på lav temperatur til risen er ferdig, ca. 30 minutter.
-
Trinn 3
Ha oppi grønne erter og hele reker etter ca. 20 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper, eventuelt mer chili.
Server med persille og limebåter.
TIPS
Alle familier har sin variant av Jambalaya. Bruk fantasien og ha oppi det du liker best!