Hopp til innhold

Greske kjøttboller med gresk salat

5.0 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
411 planlagt
Greske kjøttboller med gresk salat

Gresk mat er både friskt og godt. I denne salaten får du saftige greske kjøttboller som gjør at du vil lengte etter strand med sol og varme.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Kjøttdeig
1 skive
Lyst brød (eller 1 glutenfritt fint rundstykke fra Goodly)
1 stk
Egg
4 ss
Melk
0.5
Fetaost
50 gr
Sorte oliven (kalamata eller sort oliven uten sten)
2 ss
Tørket oregano
0.5 stk
Grønn eller rød paprika
0.5 kurv
Cherrytomater
0.5 stk
Agurk
0.5 stk
Rødløk
0.3 pose
Vasket spinat
1 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet pepper
4 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Ta ut innmaten av brødet og riv i småbiter. Legg brødbitene i melk i et par minutter. Bland kjøttdeig, egg, brød, 4 finhakkede oliven, ¼ av fetaosten, 1 ss oregano og salt og pepper i en bolle. Form til kjøttboller.

Trinn 2

Stek på middels varme i 2 ss olje til de har fått en gyllen skorpe. Etterstek i ovnen på 150 grader i 10 minutter til gjennomstekt.

Trinn 3

Gresk salat: Skjær paprika og rødløk i skiver. Del tomatene i to. Skjær halvmåner av agurken. Ha spinat og de andre grønnsakene lagvis i en bolle. Avslutt med fetaost. Dryss over litt oregano og olivenolje.