Hopp til innhold

Greske kjøttboller med gresk salat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
411 planlagt
Greske kjøttboller med gresk salat

Gresk mat er både friskt og godt. I denne salaten får du saftige greske kjøttboller som gjør at du vil lengte etter strand med sol og varme.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 gr
Kjøttdeig
1 skive
Lyst brød (eller 1 glutenfritt fint rundstykke fra Goodly)
1 stk
Egg
4 ss
Melk
0.5
Fetaost
50 gr
Sorte oliven (kalamata eller sort oliven uten sten)
2 ss
Tørket oregano
0.5 stk
Grønn eller rød paprika
0.5 kurv
Cherrytomater
0.5 stk
Agurk
0.5 stk
Rødløk
0.3 pose
Vasket spinat
1 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet pepper
4 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Ta ut innmaten av brødet og riv i småbiter. Legg brødbitene i melk i et par minutter. Bland kjøttdeig, egg, brød, 4 finhakkede oliven, ¼ av fetaosten, 1 ss oregano og salt og pepper i en bolle. Form til kjøttboller.

Trinn 2

Stek på middels varme i 2 ss olje til de har fått en gyllen skorpe. Etterstek i ovnen på 150 grader i 10 minutter til gjennomstekt.

Trinn 3

Gresk salat: Skjær paprika og rødløk i skiver. Del tomatene i to. Skjær halvmåner av agurken. Ha spinat og de andre grønnsakene lagvis i en bolle. Avslutt med fetaost. Dryss over litt oregano og olivenolje.