Greske kjøttboller med gresk salat
Gresk mat er både friskt og godt. I denne salaten får du saftige greske kjøttboller som gjør at du vil lengte etter strand med sol og varme.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ta ut innmaten av brødet og riv i småbiter. Legg brødbitene i melk i et par minutter. Bland kjøttdeig, egg, brød, 4 finhakkede oliven, ¼ av fetaosten, 1 ss oregano og salt og pepper i en bolle. Form til kjøttboller.
-
Trinn 2
Stek på middels varme i 2 ss olje til de har fått en gyllen skorpe. Etterstek i ovnen på 150 grader i 10 minutter til gjennomstekt.
-
Trinn 3
Gresk salat: Skjær paprika og rødløk i skiver. Del tomatene i to. Skjær halvmåner av agurken. Ha spinat og de andre grønnsakene lagvis i en bolle. Avslutt med fetaost. Dryss over litt oregano og olivenolje.