Vegetarcurry med potet | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Vegetarcurry med potet

Vegetarcurry med potet

3.8 i snitt
Vegetarcurry med potet
Indisk curry er enkelt å lage og et helt orkester av krydder og dype smaker gjør at ingen vil savne fisk eller kjøtt i denne vegetarcurryen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Gryte

1 dl
Yoghurt naturell
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Løk
1 boks
Hakkede tomater
300 gr
Poteter, løsvekt
1 boks
Kikerter
1 dl
Kremfløte
1 klype
Salt
2 ss
Olje
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Nykvernet pepper

Ris

2 pose
Basmati- og villris

Krydderblanding

1 fedd
Hvitløk
10 gr
Revet ingefær
0.5 ts
Karripulver
1 ts
Kanel
1 ts
Paprikapulver
1 ts
Kardemomme
1 ts
Gurkemeie
1 ts
Spisskummen
0.5 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok ris etter anvisning på pakken. Finhakk hvitløk, riv ingefær og bland det sammen med krydderet

  2. Trinn 2

    Rens og finhakk løk. Riv den ene gulroten. Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek løk og gulrot sammen med krydderblandingen til løken er blank..

  3. Trinn 3

    Ha i hermetiske tomater og vann og kok opp. Skrell og kutt potetene og den gjenværende gulroten i terninger. Ha det i stekepannen, og la det småkoke til potetene er møre. Rør underveis.

  4. Trinn 4

    Rør tilslutt inn kikerter, fløte og yoghurt. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Det lille ekstra

Dryss over litt finhakket koriander før du skal servere.