Vegetarbowl med søtpotet | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Vegetarbowl med søtpotet

3.9 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
Vegetarbowl med søtpotet
Fargefest på menyen! Prøv denne oppskriften på vegetarbowl med søtpotet. Den syrlige og salte fetakremen passer perfekt til søtpoteten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Søtpotet
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
2 stk
Avokado
1 stk
Agurk
2 stk
Vårløk
16 stk
Cherrytomater
60 gr
Gresskarfrø

Fetaost-dressing

1 pk
Fetaost
2 ts
Sitronsaft
2 dl
Yoghurt naturell
0.5 stk
Liten rødbete, ferdigkokt
0.5 fedd
Hvitløk, presset
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 210 grader, varmluft. Skrell søtpoteten og skjær den i 1 cm tykke skiver. Pensle med olje og legg utover et stekebrett med bakepapir. Salt lett. Sett midt i ovnen i ca. 25 minutter til potetskivene er møre og gylne.

Trinn 2

Strø gresskarfrø utover et brett og sett i ovnen de siste fem minuttene til de er gylne.

Trinn 3

Skjær avokado i to og så i skiver. Skjær agurk og tomat i små terninger, og vårløk i tynne strimler.

Trinn 4

Lag fetaost-dressing: bryt opp biter av fetaost i en beholder. Tilsett biter av rødbete, presset hvitløk, yoghurt og sitronsaft. Kjør glatt med stavmikser eller i blender. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Legg skiver av søtpotet i en dyp tallerken eller skål. Legg agurk og tomater i striper på toppen. Legg på en vifte med avokado. Strø over ristede gresskarfrø og vårløk. Server med fetaost-dressing.