Vegetarbowl med søtpotet | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Vegetar Vegetarbowl med søtpotet

Vegetarbowl med søtpotet

3.5 i snitt
Vegetarbowl med søtpotet
Fargefest på menyen! Prøv denne oppskriften på vegetarbowl med søtpotet. Den syrlige og salte fetakremen passer perfekt til søtpoteten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Søtpotet
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
2 stk
Avokado
1 stk
Agurk
2 stk
Vårløk
16 stk
Cherrytomater
60 gr
Gresskarfrø

Fetaost-dressing

1 pk
Fetaost
2 ts
Sitronsaft
2 dl
Yoghurt naturell
0.5 stk
Liten rødbete, ferdigkokt
0.5 fedd
Hvitløk, presset
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 210 grader, varmluft. Skrell søtpoteten og skjær den i 1 cm tykke skiver. Pensle med olje og legg utover et stekebrett med bakepapir. Salt lett. Sett midt i ovnen i ca. 25 minutter til potetskivene er møre og gylne.

  2. Trinn 2

    Strø gresskarfrø utover et brett og sett i ovnen de siste fem minuttene til de er gylne.

  3. Trinn 3

    Skjær avokado i to og så i skiver. Skjær agurk og tomat i små terninger, og vårløk i tynne strimler.

  4. Trinn 4

    Lag fetaost-dressing: bryt opp biter av fetaost i en beholder. Tilsett biter av rødbete, presset hvitløk, yoghurt og sitronsaft. Kjør glatt med stavmikser eller i blender. Smak til med salt og pepper.

  5. Trinn 5

    Legg skiver av søtpotet i en dyp tallerken eller skål. Legg agurk og tomater i striper på toppen. Legg på en vifte med avokado. Strø over ristede gresskarfrø og vårløk. Server med fetaost-dressing.