Søtpotet med tacofyll

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 200 ̊C. Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg dem i en ildfast form og bak i 40-50 minutter. Stikk med en kniv for å sjekke om de er møre.
-
Trinn 2
Meksikansk kryddermiks: Bland sammen alle ingredienser i en liten skål. Oppbevar i en lufttett beholder i et mørkt skap. Krydre kjøttdeigen med kryddermiksen og stek til den er gjennomstekt.
-
Trinn 3
Spicy guacamole: Del avokadoene i to, fjern steinene og skrap ut «kjøttet» med en spiseskje og over i en bolle. Knus grovt med en gaffel. Det er viktig at avokadoene ikke er helt most.
Klem lime-saft over avokadoene og bland godt sammen. Tilsett finhakket sjalottløk, hvitløk, rød chili og jalapeño og rør godt sammen. Rør forsiktig inn hakket koriander og smak til med salt.
-
Trinn 4
Crema: Bland sammen rømme og presset lime. Smak til med salt.
-
Trinn 5
La søtpotetene avkjøle noen minutter før du skjærer et dypt kutt på langs i hver potet.
Klem dem åpne og fyll med tacokjøttdeig, mais, tomat i biter, vårløk i ringer, crema og spicy guacamole. Topp med koriander.
TIPS
For et vegetarisk alternativ; erstatt tacokjøttet med bønner krydret med meksikansk taco-kryddermiks.