Gratinert søtpotet med spicy tomatsaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skrell søtpotetene og skjær i tynne skiver.
-
Trinn 2
Smør en ildfast form med olje. Riv ost. Varm fløte og melk, og la timian og hvitløk ligge i fløtemelken. Tilsett salt og pepper. Smelt halvparten av osten i sausen.
-
Trinn 3
Bland søtpotetskiver i fløtemelken. Hell over i den smurte formen. Spre resten av osten utover formen.
-
Trinn 4
Sett midt i ovnen i ca. 45 min til søtpotetene er møre. Dekk til formen med folie underveis hvis den blir for mørk på toppen.
-
Trinn 5
Lag tomatsaus: Finhakk hvitløk og riv løk på et rivjern. Varm olje i en gryte. Når den er varm tilsettes løk og hvitløk. Surr på medium varme til løken er myk. Krydre med litt salt, pepper og chilipulver.
-
Trinn 6
Finhakk chili og ha i gryten sammen med sukker og hakkede tomater. Tilsett vann og kok opp. La småputre under lokk i 30 min. Smak til med mer salt og eller chilipulver. Kok inn til fastere konsistens.
-
Trinn 7
Server gratinert søtpotet med spicy tomatsaus.