Hopp til innhold

Gratinert søtpotet med spicy tomatsaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
18 ingredienser
Gratinert søtpotet med spicy tomatsaus
Gratinert søtpotet med spicy tomatsaus er en god og mettende vegetarrett! Denne kan spises til middag eller som kos i sofakroken. Retten smaker også fantastisk som tilbehør til grillmat.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1.5 kg
Søtpotet
1 stk
Vesterhavsost, finrevet, evt en annen hvit ost med smak
4 kvist
Timian
2 ss
Extra Virgin Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk, i tynne skiver
3 dl
Kremfløte
1 dl
Helmelk Tine
1.5 ts
Flaksalt
0.33 ts
Knust sort pepper

Tomatsaus

1 boks
Hakkede tomater, 390-400 gram
2 dl
Vann
2 fedd
Hvitløk, finhakket
1 stk
Løk, revet
2 stk
Olivenolje
1 stk
Rød chili, finhakket
1 ss
Honning, eller sukker
1 ts
Chilipulver
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skrell søtpotetene og skjær i tynne skiver. 

 

Trinn 2

Smør en ildfast form med olje. Riv ost. Varm fløte og melk, og la timian og hvitløk ligge i fløtemelken. Tilsett salt og pepper. Smelt halvparten av osten i sausen.

 

Trinn 3

Bland søtpotetskiver i fløtemelken. Hell over i den smurte formen. Spre resten av osten utover formen. 

 

Trinn 4

Sett midt i ovnen i ca. 45 min til søtpotetene er møre. Dekk til formen med folie underveis hvis den blir for mørk på toppen.

Trinn 5

Lag tomatsaus: Finhakk hvitløk og riv løk på et rivjern. Varm olje i en gryte. Når den er varm tilsettes løk og hvitløk. Surr på medium varme til løken er myk. Krydre med litt salt, pepper og chilipulver. 

 

Trinn 6

Finhakk chili og ha i gryten sammen med sukker og hakkede tomater. Tilsett vann og kok opp. La småputre under lokk i 30 min. Smak til med mer salt og eller chilipulver. Kok inn til fastere konsistens.

Trinn 7

Server gratinert søtpotet med spicy tomatsaus.