Taco med søtpotet og spicy guacamole

Bytt ut kjøttet med godt krydrede og bakte søtpotetterninger. Topp tacoen med spicy guacamole, Meksikansk rømme og smuldret feta-ost og vips så har du en skikkelig god vegetar-taco. Enkel og stappfull av smak!
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Forvarm ovnen til 180 ̊C. Skrell søtpoteten og kutt i 2 cm store terninger.
Trinn 2
Meksikansk kryddermiks: Bland sammen alle ingredienser i en liten skål. Oppbevar mørkt i en lufttett beholder.
Trinn 3
Ha søtpoteten i en bolle og tilsett kryddermiksen, litt salt og nykvernet pepper og et par ss solsikkeolje. Bland godt sammen. Ha søtpotet-terningene i en ildfast form, gjerne oppå et stykke bakepapir, og bak dem i ovnen til de er passe møre (ca. 30 minutter).
Trinn 4
Del cherrytomatene i fire. Riv hodekål.
Trinn 5
Spicy guacamole: Del avokadoene i to, fjern steinene og skrap ut «kjøttet» med en spiseskje og over i en bolle. Knus grovt med en gaffel. Det er viktig at avokadoene ikke er helt most.
Klem lime-saft over avokadoene og bland godt sammen. Tilsett finhakket sjalottløk, hvitløk, rød chili og jalapeño og rør godt sammen. Rør forsiktig inn hakket koriander og smak til med salt.
Trinn 6
Crema: Bland sammen rømme og presset lime. Smak til med salt.
Trinn 7
Varm tacoskjellene. Ha i søtpotet-terninger og topp dem med finrevet kål, hakket tomat, spicy guacamole, crema og smuldret feta-ost.