Hopp til innhold

Taco med søtpotet og spicy guacamole

Ingen vurderinger
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
27 ingredienser
115 planlagt
Taco med søtpotet og spicy guacamole

Bytt ut kjøttet med godt krydrede og bakte søtpotetterninger. Topp tacoen med spicy guacamole, Meksikansk rømme og smuldret feta-ost og vips så har du en skikkelig god vegetar-taco. Enkel og stappfull av smak!

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Søtpotet
1 ss
Meksikansk kryddermiks
8 stk
Cherrytomater
5 dl
Finrevet hodekål (ca. 1 stk.)
6 stk
Tacoskjell
100 gr
Feta-ost
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

Meksikansk kryddermiks

3 ss
Chilipulver
1 ss
Malt spisskummen
2 ts
Malt paprika
1 ts
Hvitløkspulver
1 ts
Løkpulver
1 ts
Tørket oregano
1 ts
Sukker

Spicy guacamole

2 stk
Moden avokado
0.5 stk
Lime
1 stk
Sjalottløk
1 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Rød chili
1 ss
Finhakket hermetisk jalapeño-chili
1 neve
Frisk koriander
1 klype
Salt

Crema – meksikansk rømme

2 dl
Lettrømme
1 stk
Lime
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180 ̊C. Skrell søtpoteten og kutt i 2 cm store terninger.

Trinn 2

Meksikansk kryddermiks: Bland sammen alle ingredienser i en liten skål. Oppbevar mørkt i en lufttett beholder.

Trinn 3

Ha søtpoteten i en bolle og tilsett kryddermiksen, litt salt og nykvernet pepper og et par ss solsikkeolje. Bland godt sammen. Ha søtpotet-terningene i en ildfast form, gjerne oppå et stykke bakepapir, og bak dem i ovnen til de er passe møre (ca. 30 minutter).

Trinn 4

Del cherrytomatene i fire. Riv hodekål.

Trinn 5

Spicy guacamole: Del avokadoene i to, fjern steinene og skrap ut «kjøttet» med en spiseskje og over i en bolle. Knus grovt med en gaffel. Det er viktig at avokadoene ikke er helt most.

Klem lime-saft over avokadoene og bland godt sammen. Tilsett finhakket sjalottløk, hvitløk, rød chili og jalapeño og rør godt sammen. Rør forsiktig inn hakket koriander og smak til med salt.

Trinn 6

Crema: Bland sammen rømme og presset lime. Smak til med salt.

Trinn 7

Varm tacoskjellene. Ha i søtpotet-terninger og topp dem med finrevet kål, hakket tomat, spicy guacamole, crema og smuldret feta-ost.