Hopp til innhold

Kremet suppe med søtpotet og kokos

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
173 planlagt
Kremet suppe med søtpotet og kokos

Sunn og kremet suppe med søtpotet og kokos, toppet med sprø spekeskinke. Et hint av appelsin og ingefær gir ekstra aroma.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 boks
Kokosmelk
600 gr
Søtpoteter
1 ss
Karripulver
1 ss
Finrevet ingefær
1 stk
Appelsin
100 gr
Spekeskinke
4 ss
Creme fraiche
1 neve
Koriander til pynt
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell søtpoteter og del i terninger. Kok møre i saltet vann. Sil av vannet.

Trinn 2

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft. Kok opp kokosmelk. Ha søtpotet, karri og ingefær i gryten. Press appelsin og tilsett saften i gryten. Kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Legg spekeskinke utover et bakepapir på en stekeplate. Stek i ovnen til skinken er sprø. Avkjøl, og knus skinken med fingrene eller i en kjøkkenmaskin.

Trinn 4

Server suppen med en skje creme fraiche, og et dryss spekeskinkeknas. Pynt med koriander.